Företag kan inte använda Office på Windows RT tabletter !?

En av attraktionerna i Windows RT tabletter till företag skulle ha varit att det skulle komma med en bakad-in version av Office 2013. Och så kommer det, det är bara att du kan, eller kanske inte kunna använda den utgåvan för “kommersiella, ideella eller intäktsgenererande aktiviteter.” Säg vad?

Microsoft Office för Windows RT: Hur man flyttar till en kommersiell användarlicens, Microsoft tar slutligen wraps från dess yta hårdvara, varför Windows RT tabletter är inställda på att misslyckas, Windows 8 i företaget: Fragmentation och distribution, Office 2013 på Windows RT – business as usual, Windows 8 Tabletter: Born att misslyckas

Om lät udda för mig också, men Windows RT tabletter kommer med Office Home & Student 2013 RT och Microsoft uttryckligen att det är “inte användas i kommersiella, ideella eller intäktsgenererande verksamhet.”

Microsoft har länge formellt slagit fast att dess Home and Student versionerna inte var licensierad för yrkesmässig användning. Till exempel Office Home and Student 2010 licensierade endast för “icke-kommersiellt bruk för medlemmar i ditt hushåll.”

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Windows 8 Pro tabletter och Surface enheter, med x86-processorer, är avsedda för den traditionella IT-marknaden och kommer att stödja en företagsversion av Office 2013 .. Ändå Windows RT och, Microsofts ARM drivna Surface tabletter, är tänkt att ta på Android tabeller och iPads i Bring Your Own Device (BYOD) marknaden. Det har inte funnits någon nyheten om en “full” extra kostnad Office för RT.

Wes Miller, forskning VP vid Vägbeskrivning på Microsoft, spekulerade på Twitter att du “måste abonnera på Office 365 eller har en dator som kör Office 2013 till” biz låsa “Office H & S på Windows RT.” Simon Bisson, frilansteknikjournalist och Windows 8 expert, tror, ​​”Om du har en Office 365 licens (säg) med större rättigheter som täcker flera installerar du kan använda den på H & S.

Vad är sanning evangeliet? Det var inte förrän Mary Jo Foley, webbplatsens början Microsoft reporter, gjorde några gräva att Microsoft äntligen klargjort sin inställning. Foley upptäckte att du kan använda Office RT för företag om du också köpa en licens för Office 365 ProPlus, Office 365 Small Business Premium, Office medelstora företag eller Office 365 Enterprise. Annars, du är ute på tur.

Medan mysteriet är löst, är det märkligt att kvar på mycket inför Windows RT och Office RT frigivning Microsoft sin företag, småföretag och ideella kunder förvirrad om huruvida de kommer att kunna lagligt använda Office RT för affärsändamål.

Med en spets av hatten till Adrian Kingsley-Hughes och Mary Jo Foley för deras hjälp att rapportera den här historien. Uppdaterad med information som finns från Foley.

 Berättelser

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär