3 mobila tech framsteg som skulle vara bra i 2014

Det är dags att sätta 2013 bakom oss och ser fram emot nästa år. Kallar dessa förutsägelser, önskemål eller gissningar, men dessa tre mobila tech framsteg skulle vara trevligt att se i 2014.

Apples anklagats för bara stegvis förbättra iPad under några år, trots att iPad Air viktminskning var imponerande 2013. Vad jag skulle vilja se i 2014 är en stor skjuts framåt, med en överraskande stor teknik hopp.

Ett sådant hopp som skulle vara imponerande är en förbättring i batteriteknik. Föreställ dig en iPad Air med dubbla sin redan bra batteritid. Detta är möjligt eftersom Apple har en gedigen erfarenhet av att sätta anständigt batteritid i iPad, även samtidigt förbättra prestanda. En iPad Air med 20 + timmar på en laddning samtidigt som storleken på den aktuella tabletten från Apple skulle vara ett stort gupp.

Windows 8 är en solid OS för tabletter, men Windows RT med sin begränsning mot installera äldre program släpar efter. Detta är olyckligt, eftersom tabletter baserade på ARM-tekniken har mycket att erbjuda till Windows tablett utrymmet.

Skulle det inte vara trevligt om Microsoft eller en tredjepartsutvecklare fram en Windows 8-app som tillät att installera en enda arv app i en miljö som skulle kunna distribueras via App Store? Det skulle typ av linda detta arv app i en tunnel bubbla. Som skulle tillåta äldre program som ska installeras på Windows RT, öppna upp det till en bredare publik.

Detta skulle vara bra för Windows 8, också, eftersom det skulle göra det möjligt kör äldre program på tunnelbanan sidan av saken. Äldre program skulle vara precis som Windows 8 program, och det skulle göra det smidigt.

Jag skulle tro att detta är tekniskt möjligt med tillräckligt ljusa sinnen bakom det, kanske vi kunde se detta i 2014. Det skulle vara ett viktigt framsteg i denna författare yttrande.

BlackBerry har varit på fallrepet för en stund, och inte ens dess BB10 OS kunde få det tillbaka i kampen. Det har föreslagits att bolagets produkter kan göra bättre om Android-enheter var en del av produktlinjen, och denna författare hoppas vi se att under 2014.

webbplatsens Best Tech för arbete och lek, 2013 i gransknings: De stora teman, denna webbplats främsta produkter och tech trender för 2013. De allra bästa smartphones 2013, 2013: Året förtroende dog, den största skadliga program, säkerhetshot 2013

BlackBerry hårdvara har alltid varit förstklassig, så sätter de mest populära mobila OS på att det skulle vara en bra passform. En Playbook tablett med Android KitKat skulle ärligt vara häftigt, och konsumenterna kan knäppa upp dem. Detsamma kan sägas om telefoner, med en bra BlackBerry telefonen kör Android.

Företaget kan producera bra program för att dra nytta av Android medan mervärde för köpare så det skulle vara en win-win runt.

Dessa är de saker som jag skulle vilja se visas i 2014, men dina önskemål kan vara annorlunda. Lämna en kommentar i avsnittet nedan med framsteg som du vill se, och varför. Kanske tillsammans kan vi fånga uppmärksamheten hos dem som har möjlighet att få dem att hända.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

iPad bula

Windows RT förbättring

Android BlackBerry-telefoner och surfplattor

2013 tech

Vad tror du?