ANZ goPengar lapps transaktioner drabbade AU $ 100b

ANZ avslöjade idag att dess mobil-till-mobil betalning erbjudande, ANZ goPengar, har drabbat AU $ 100.000.000.000 i transaktioner med e-handel teknik som antagits av mer än 1,4 miljoner användare sedan starten 2010.

I maj, när ANZ släppt sin halvårsresultat, företaget, meddelade, att goPengar appen hade nått 1,1 miljoner användare, och hade hanterat AU $ 78 miljarder transaktioner.

Nu hävdar ANZ att mer än 60 procent av sina kunder nu använda mobila och internetbanker kanaler, utföra tre gånger så många grundläggande banktransaktioner på nätet än i fysiska grenar varje år.

Banken sade att i genomsnitt mer än 45.000 kunder loggar in på ANZ goPengar varje timme, och 88 procent av användarna är i åldern 18 och 44.

Dessutom, ANZ sade att goPengar användarinloggningar står för 62 procent av bankens totala kund digital inloggning stämmer.

ANZ vd för produkter och marknadsföring Australien Matt Boss sade att digitala och mobil teknik har förändrat hur människor beter sig och interagera, vilket skapar en förväntan att allt ska vara enkelt, friktionsfri och intuitiv.

Banking är inte immuna mot denna digitala störningar “, säger Boss.” Med kunder som vill få tillgång till sina pengar när och var det passar dem, har vi tvungna att använda teknik och innovation för att betjäna våra kunder i den nya digitala tidsåldern.

“Vi är nu inriktad på att säkerställa alla våra digitala kanaler är anslutna och integreras för att ge våra kunder med en sömlös upplevelse”, sade han.

Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard, smartphones, Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser

ANZ har en svit av program inklusive ANZ FastPay, som hjälper småföretagare ta åt sig äran och debiteringar använder sin smartphone eller iPad, och växa, som lanserades i juni 2014 och sammanför ANZ goPengar med investeringar, rätter och försäkring.

ANZ tillkännagivande kommer som landets fyra storbankerna, ANZ, Westpac, Commonwealth Bank Australia (CBA), och National Australia Bank, arbetet med att överträffa varandra i bank appar insatserna.

Westpac har meddelat åtgärder för att lansera en ny Internetbank plattform, planerad till oktober med Westpac Nya Zeeland, släppa, en augmented reality mobila banktjänster app senare under året. Banken sade också förra månaden att det skulle lägga till funktioner till sin mobila banktjänster app för kunder som reser utomlands.

Under föregående räkenskapsår, CBA, lanserade, dess förnyade Commbank app för iOS, Android och Windows Phone 8, och såg en sammanslagning av sina CommBank och kaching appar. Företaget rapporterade också att det hanterade 4,9 miljoner balans syn på mobila enheter i juni månad i år.

Samtidigt har bankerna varit, tävla, för pole position i insatserna kontaktlös betalning, med de senaste uppgifter från Westpac prognostiserar att kontakt betalningar via mobilen kommer att nå strax under AU $ 3 miljarder 2015.

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser