Brutna iPhone? Apple kommer nu att erbjuda dig inbyte kredit

Det nya systemet har rapporterats att ge kunderna möjlighet att få kredit för sina skadade iPhone 5s och iPhone 6 och 6 Plus smartphones på Apple Stores.

Rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i nya drag, Apple kommer inte att avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Apple kommer att börja erbjuda upp till $ 250 för skadade iPhones under en överhängande modernisering av sin inbytesprogram.

Det är enligt 9to5Mac källor som säger att Apple är på väg att expandera sin inbyte system för att inkludera nya iPhone, även när de har fått skadade skärmar, kameror, eller knappar.

Hittills har Apples Store återanvända och återvinna program för iPhone som erbjuds kunder kredit mot en ny iPhone-modell, hjälpa företaget att sälja fler telefoner och behålla befintliga kunder. Det har dock inte erbjuds kredit för dåligt skadade iPhones.

Apples fullständiga villkor finns på sina butiker, men det nuvarande programmet online policy säger att iPhone “måste vara i gott skick och kunna driva på”.

Det nya programmet är tänkt att lanseras denna vecka och kommer att ge kunder med skadade iPhone 5s och iPhone 6 och 6 Plus att ta sina telefoner till en Apple Store och få kredit.

Enligt publikationen, kan ägarna förväntar $ 50 kredit för en trasig iPhone 5s, $ 200 för en iPhone 6, och $ 250 för en iPhone 6 Plus.

Det är inte klart hur illa skadad en iPhone kan vara att passera Apples handeln i test i detaljhandeln. Noterar emellertid 9to5Mac skadan måste vara “inom rimliga gränser”.

Programmet är utformat för att utöka den pool av potentiella köpare för sina nyare iPhones, som bör Apples relativt nya månads avbetalning iPhone uppgraderingsprogram, som flyttar sin mobil hårdvara mot en abonnemangsbaserad modell.

Apple har inte avslöjat vilken effekt programmet har haft på försäljningen i USA ännu. Bolagets vd Tim Cook noterade nyligen att programmet är för närvarande mer om kundens upplevelse, men förväntar sig att effekten “kommer att vara meningsfullt” på lång sikt som amerikanska kunder anpassa sig till en annan köpa mönster.

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning