Dell Compellent Storage Center 6,4 omdöme: MLC stöd sänker kostnaderna Review

Dell har fräschat upp sin Compellent Enterprise Storage familj med en ny version av 6,4 Storage Center programvara för att stödja datanivåindelning i olika SSD teknik samt konventionell hårddisk. Prisvärda all-flash arrayer har också införts tillsammans med en ultra-tätt hårddiskkabinett och en uppdatering av Fluid File System klustring OS – alla utformade för att ytterligare utöka funktionerna i detta redan mycket skalbar företag lagring familj.

För att till fullo uppskatta Dells förbättring av Compellent tekniken förvärvades i slutet av 2011, har du först förstå skillnaden mellan en nivå cell (SLC) och multi-level cell (MLC) SSD. Enkelt uttryckt, flashminnet används för att bygga en SSD-enhet består av miljontals enskilda celler som med SLC, bara kan hålla en databit vardera. Med MLC dock två eller flera bitar kan lagras per cell, öka kapaciteten samtidigt som man minskar kostnaderna. Det är därför de flesta konsument SSD är baserade på MLC-tekniken.

En av baksidorna av MLC, är dock behovet av ytterligare bearbetning för att tillgodose vanliga multi-bitfel. Detta gör MLC mycket långsammare, särskilt vid skrivning av data. Cellerna i MLC flash slitage också mycket snabbare än med SLC.

Så sammanfattningsvis SLC-enheter är snabbare än MLC och håller längre, men är begränsade i storlek och är vida dyrare. MLC enheter, å andra sidan, är mer rymlig och mer prisvärd.

Ha fått huvudet runt tekniken måste du också veta att i tidigare Compellent produkter, det enda SSD alternativet var att inkludera dyra SLC enheter tillsammans traditionella spinning hårddiskar. Med tanke på detta arrangemang den automatiserade uppgifter progression teknik i Compellent programvara kan konfigureras för att migrera ofta använda data till SSD för maximal prestanda och sällan använda data till disk för reducerad kostnad.

Slutresultatet förbättrades genomströmning, men till ett pris. Dessutom, på grund av kostnaden för SLC, var en all-flash array anses vara för dyra för de flesta applikationer.

Men nu kan du blanda ihop dyra SLC-enheter och billigare, större MLC SSD för att skapa en mycket mer prisvärd all-flash array. Plus att du kan dra nytta av förbättrad 3-tier uppgifter progression i 6,4 versionen av programvaran att migrera över både SSD nivåer och eventuellt på hårddisken.

Denna enkla förändring kan Dell att göra anspråk på “flash till priset av disk” – åtminstone jämfört med en konventionell uppsättning av 15,000rpm företag hårddiskar. Dessutom får du ändå dra nytta av SLC prestanda där det behövs mest: för skrivintensiva verksamheter, med en ytterligare ökning till skriv intensiva genomströmning jämfört med hybrid SSD / magnetiska diskenheter.

Inga större förändringar har gjorts till Compellent hårdvara för att tillgodose de nya MLC SSD eller de nya 3-tier uppgifter progression kapacitet, annat än att införa nya flash-optimerade konfigurationer. Baserat på två Compellent SC8000 controllers, kan dessa anges med en blandning av 400GB SLC SSD och 1,6 TB MLC-enheter i omgångar om sex, Dell använder för tillfället SanDisk-enheter för att leverera dessa alternativ.

SSD repetitions

Det system vi testade hade ett par redundanta SC8000 controllers plus en SC220 kapsling utrustad med sex skrivintensiva 400GB SLC SSD för Tier 1-data, plus sex av läs- intensiva 1.6TB MLC SSD för Tier 2 kostar £ 155,000 (ex . moms), är detta fortfarande en konfiguration nybörjar – men en som konsekvent levererat 200.000 IOPS i skrivintensiva tester drivs enligt Vdbench arbetsbelastning generator.

Den siffran sjönk till cirka 100 tusen IOPS med en blandad arbetsbörda, men det är fortfarande imponerande, stödja Dells anspråk på att leverera snabbt all-flash lagring vid omkring en femtedel av kostnaderna för olika alternativa SLC-bara produkter.

För företag som vill ha mer, kan de återstående hålen i 24-bay SC220 fyllas med ytterligare 6-pack av SLC / MLC SSD att ytterligare förlänga en allt-flash array, eller en kombination av SSD och 1 TB SAS-enheter för en hybridlösning.

Förvirrande företaget har också lagt till en ny SC280 hölje till Compellent hårdvaru line-up, men detta har ingenting att göra med SSD. Snarare kan du konfigurera upp till 84 konventionella 4TB 3,5-tums SAS-hårddiskar, vilket gör det möjligt att stödja upp till 336TB på bara 5U rackutrymme. Eller 67.2TB per rackenhet, om du föredrar.

Compellent programvara kommer också några tweaks i version 6.4 med tillsats av flash-optimerade profiler för att stödja SLC / MLC mix. Viss försiktighet behövs när du konfigurerar en allt-flash array, dock, eftersom data progression mellan nivåer blir också en kontinuerlig process snarare än att begränsas till lågtrafik perioder med låg efterfrågan. I teorin skulle detta kunna ha en inverkan på prestanda, speciellt under perioder med hög belastning. Lyckligtvis kan undvikas genom dimensionering SLC nivån så att den har kapacitet att hantera skriva intensiva arbetsbelastningar med möjlighet att även anställa profiler för att förhindra automatisk data progression tillämpas på kraftigt används volymer.

Ett annat plus är möjligheten att övervaka SSD slitnivåer (kallad uthållighet) från lagringsMittKonsol som när de läggs till användningen av MLC främst för läs intensiv verksamhet, gör Dell till fem års garanti bärs av dess magnetiska förlänga diskar till SSD i Compellent matriser.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Göra skillnad

produkterna

andra förändringar