Enterprise Architecture: tid att få verksamheten att sitta upp och ta meddelande

Nyckeln till att uppnå kör en mager och smidig företagsteknologi infrastruktur omfattar enterprise architecture. Men många organisationer fortfarande degradera EA lag till perifera roller medan de tillbringar otaliga dollar, euro, pounds eller rupier sy ihop knarrig IT-infrastrukturer – budget sinkholes som knappt levererar.

Oliver Bossert och Jürgen Laartz, båda med McKinsey, precis publicerat en lista över “10 praktiska idéer för att organisera och hantera din företagsarkitektur.” Det finns en massa bra vägledning här, och jag kommer ytan några av de mest framträdande punkterna, eftersom de skär till själva kärnan i vad företag arkitekter och EA förespråkare bör tänka på under det kommande året.

UJ ännu inte har tillräckligt inflytande i dagens företag. En tråd som väver sin väg genom många av Bossert och Laartz idéer är att många organisationer kan ha företag arkitekter och EA lag, men ger inte dessa människor hävstång för att påverka övergripande IT-strategi. Om något, EA tenderar att förbli en “silo” aktivitet – trots att deras roller är att riva silorna. “Företag bör ge EA avdelningar mer ansvar för vissa big-bild beslut – till exempel godkännande av nya IT-relaterade projekt eller förändringar av tekniken landskapet,” de pekar ut. För att övervinna organisatoriska tröghet, EA förespråkare måste identifiera chefer eller yrkesverksamma som kan gå upp till ledarroller och utmana verksamheten för att utveckla en större vision och sammanhållning för sin IT-strategi.

EA måste återspegla verksamheten. Ett annat tema som löper genom McKinsey författarnas idéer är att EA metoder är lika varierande som de företag de är avsedda att tjäna, och bör inte shoehorned i. Det kan inte sägas nog, naturligtvis, att EA lag måste arbeta nära samarbete med näringslivet, och i slutändan, målen för dessa insatser handlar om att föra verksamheten mot att genomföra teknik bara för att det kan vara skinande nya häftiga saker. Dessutom organisation av EA lag själva måste vara i samklang med affärsorganisationen. Till exempel, en organisation med olikartade företag – stöder både tillverkning och detaljhandel, till exempel – kan kräva separata EA lag och tillvägagångssätt. Samtidigt bör det finnas tydliga riktlinjer för redovisning för EA lag, som “ger chefsarkitekt i EA-avdelningen det slutliga beslutet om och ansvar för eventuella förändringar som rör tekniska standarder.”

EA kan vara en bra karriärväg för både IT och affärsmän. Detta är särskilt fallet i organisationer som helt omfamnar EA, med möjligheter att väva teknik och affärstänkande tillsammans för att bygga digitala företag. Detta blir en självuppfyllande cykeln Bossert och Laartz påpeka. “Större ansvar kan hjälpa EA-gruppen locka verksamhet och ledarskap talang som behövs för att utforma och stödja IT-system på ett effektivt sätt”, de pekar ut. “För många EA staffers, ses som en värdefull bidragsgivare till den nedersta raden kan vara mer av ett incitament än att ta emot inkrementella monetära belöningar.

EA aktiviteter, liksom allt annat, behöver mätas. Detta är svårare än att mäta resultaten av en enda IT-satsning. EA liknar i egenskap av ledare för en orkester, med många olika sektioner – strängar, horn, trummor, och så vidare – spelar en viktig roll i att producera den vackra musiken. EA berör många IT-projekt, samt därmed sammanhängande verksamhet företag units.The McKinsey föreslår att man börjar små och enkla, “med hjälp av verksamhetsspecifika mätvärden som står för ömsesidiga beroendet – till exempel hur många ansökningar och hur många punkt-till-punkt gränssnitt är involverade i projektet, hur många program demonstrerar överlappande funktionellt, hur stor del av den övergripande satsningen ansökan utveckling är tillägnad integrationstest, och om förvaltningsuppgifter är lättare och mindre kostsamt som ett resultat av pilotprojektet. ” Dessa bevis poäng kan sedan presenteras över verksamheten för att fortsätta EA insats i hela företaget.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering