Gartner höjer IT-utgifterna prognos för 2011

Gartner på torsdag sade den höjde sin globala IT-utgifterna prognos till $ 3,6 biljoner 2011, upp 5,1 procent från 2010. Gartners tidigare prognos som kallas för IT-utgifterna tillväxt på 3,5 procent för 2011.

Samtidigt Gartner sade tjänstemannen globala IT-investeringarna stämmer för 2010 var $ 3,4 biljoner upp 5,4 procent från 2009.

Är det allt klart segling? Inte riktigt. Gartner säger att devalvering av den amerikanska dollarn har ökat sin prognos. Gartner konstaterade att det hade projiceras IT-utgifterna tillväxt på 3,2 procent för 2010. Av de 2,2 procent skillnaden mellan sin prognos och vad som egentligen hände med IT-utgifterna, 1,6 procent av draghjälp av den svaga dollarn mot andra valutor.

Gartner ingår lämpliga varningar särskilt en förbättring, men so-so US ekonomi. Här är IT-investeringarna prognos kategori. Enkelt uttryckt, teleutrustningsmarknaden väntas lysa igen på grund av spridningen av mobila enheter.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst