Google Apps stärker kontosäkerhet medan Cloud Platform preps för smarta appar

Google dra åt bultar och muttrar bakom sin molninfrastruktur i veckan med ett antal praktiska detaljer uppdateringar här och där.

Företag på fattiga internet-anslutningar har en ny post alternativ för att flytta stora mängder data till Google Cloud Storage.

På den främre änden, Google for Work användare utlovas med stärkt konto och identitetstjänster säkerhet.

Google bör förbättra sin lista över OpenID Connect (OIDC) identitetsleverantörer som erbjuder single sign-on tillgång till Software-as-a-Service (SaaS) och skräddarsydda applikationer som körs på datorer och mobila enheter.

“Dessa single sign-on alternativ hjälper oss ta itu med den växande efterfrågan på en central molnbaserad identitetstjänst och kunder som Netflix använder Googles identitets tjänster för att göra det lätt för sina anställda att logga in på tjänster”, förklarade Shashank Gupta, en produktansvarig på Google Apps for Work lag, i ett blogginlägg på tisdag.

Således, Google skröt den lägga till stöd för mer än 15 SaaS-leverantörer som använder SAML 2.0 (Security Assertion Markup Language) för att hantera tillgång till företagets molnapplikationer.

Några av de tredjepartsmolntjänster till denna integration inkluderar Dropbox, Salesforce.com, Arbetsdag och Zendesk.

På andra håll på Google Cloud Platform Developer Summit i Paris den här veckan, Internet jätten tyst presenterade två nya utvecklare tjänster som är avsedda att främja produktion av smarta applikationer.

I centrum var den nya Google Cloud DATALAB, en webbaserad interaktiv utvecklare verktyg för att göra känsla och insikter av råmaskinuppgifter som behandlas på Google Cloud Platform.

Utvecklare kan kombinera kod från flera språk, inklusive Python, SQL och JavaScript. Därifrån kan de bygga och testdata vetenskap projekt för utplacering från Googles BigQuery analystjänst.

För utvecklare på språng, säger Googles det fortsätter att bygga på det arbete för sin Compute Engine virtuell maskin (VM) instanser med lanseringen av Google Cloud Shell.

Hanteras av Google och levereras via VM, är Google Cloud Shell tänkt att göra det möjligt för utvecklare med kommandoraden tillgång till datorresurser värd på Google Cloud Platform.

“För att säkerställa att du alltid kan plocka upp där du slutade om du kopplar eller flytta till en annan maskin, har vi också avsätta tillräckligt med lagringsutrymme för att lagra dina Cloud Shell sessioner”, tillade Greg DeMichellie, chef för produkthantering på Google Cloud Platform, i en separat blogginlägg.

Både Cloud Shell och moln DATALAB finns nu i beta.

Skärm via Google

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin