Google köper arbete chattprogrammet Pie, som vill få fotfäste i Singapore

Google har förvärvat meddelande uppstart Pie för att öka sin tekniska team i Singapore, Googles vice ordförande Caesar Sengupta berättade The Straits Times på torsdagen.

Pie bekräftade sina ingenjörer kommer att börja arbeta i Googles kontor i Shenton Way vad som låter som en “acquihire” deal – en buyout mer centrerad kring de anställda, snarare än produkten.

Vilket fick affären, Sengupta sade att hans mål är att locka Singapore ingenjörer som arbetar utomlands, “i synnerhet” i USA, att ansluta sig till ingenjörs laget i Singapore.

En förenklad version av den populära chattprogrammet Slack är en meddelandetjänst för lag med appar på iOS, Android, Mac och webben Pie. Företaget tog upp en $ 1.200.000 serie A rundan i juni 2015.

Sengupta skrev på Google Asia Pacific Blog

Datorupplevelsen för de flesta av dessa nybörjare, kommer online i länder som Indien, Indonesien och Filippinerna, är mycket annorlunda från en många av oss växte upp med – och inte den som de flesta av Googles tjänster designades ursprungligen för . Deras huvudsakliga (och i de flesta fall endast) är “dator” en låg kostnad smartphone. Anslutningar är dyr i förhållande till inkomsterna, och ofta ojämn – webbsidor, kartor och särskilt videoklipp kan ta minuter att ladda och ofta timeout. Och för många, det finns helt enkelt inte tillräckligt relevant innehåll tillgängligt på deras eget språk.

Dessa är inte lätt problem att fixa, men vi skulle vilja göra ett bättre jobb med att ta itu med dem. Det är därför vi håller på att bygga en ny ingenjörsteam i Singapore – att komma närmare till nästa miljard användare kommer online och utveckla produkter som fungerar för dem.

Det är inte klart om Google kommer slutare appen.

Vi har nått ut till båda företagen för mer information om affären.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell