Amazons Lovefilm slår tillbaka på Netflix, snaps upp BBC, ITV affär

Som Storbritannien blir ett slagfält för TV streamingtjänster, har Amazon vunnit den senaste omgången som den snäpper upp två viktiga brittiska programföretag som en del av sin portfölj.

Lovefilm, drivs och drivs av Amazon, kommer att tillåta användare att få tillgång till BBC Worldwide och ITV innehåll från tjänsten genom befintliga vägar. Vissa innehåll som redan finns, som program ge på DVD, men att strömma direkt in i din teve-rutan kommer att vara nya för tjänsten.

Netflix kan ha nått avtal med de två kanalernas första, som har nästan ett dussin markbundna och digitala kanaler mellan dem, men Lovefilm har fortfarande majoriteten av marknadsandelar.

I själva verket har Netflix för närvarande Nuls punkter, eftersom det återstår att starta i regionen.

Visst, du kan få tillgång till mediokra ITV kvalitet strömmar – (inte bara visar, det vill säga) – på on-demand-spelare, och tillgång BBC strömmar genom iPlayer. Men denna affär kommer att tillåta användare att titta Spooks på Xbox, läkare som på PlayStation 3, och Torchwood på din iPad.

Lyssna noga när du hör avlägsna dunkande av Netflix chefer racketen näven mot deras stolar och bord.

US-baserade Netflix ser att flytta in den brittiska marknaden i år. Amazon förvärvade Lovefilm förra året för att stärka sin streaming portfölj och att nå ut till fler kunder.

Förutom Lovefilm, som redan är en väl etablerad marknad i Europa, det finns inga andra tjänster som erbjuder strömmande innehåll i vardagsrummet, mobila enheter, och över dina spelkonsoler är anslutna till din teve.

Netflix tar vinst kula för Storbritannien, Irland lansering: Är det värt det, Netflix att starta i Storbritannien, Irland 2012, Netflix Qwikster reträtt vettigt, men ser skygg, BBC programmering kommer till Netflix i Storbritannien, Irland, Warner Bros. till? kraft Netflix, Redbox vänta 56 dagar för DVD-skivor?

Netflix kommer att behöva arbeta hårt för att bryta sig in i Amazons stora majoriteten av strömmande marknadsandelar.

Systersajt denna webbplats rapporterar att Netflix kommer att behöva erkänna att saker och ting måste förändras. Med tanke på mängden flak det blir från aktieägare och kunder, företaget känner värmen.

Men med sin flytt till Europa, hoppas det kan vända sina förmögenheter. Analytiker tror att flytten kan lämna bolaget med en $ 100.000.000 underskott i sina vinster – eller ännu värre om Netflix inte kan lösa problemen med den nuvarande amerikanska marknaden.

Jag argumenterade mot slutet av förra året att Netflix flytt till Europa skulle vara förenat med svårigheter. Medan Storbritannien och Irland, med en befolkning på omkring 70 miljoner skulle vara en jord perfekt test för resten av Europa, kan regionerna val inte vara värt det.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Redan etablerade lokaliserade – och kostnadsfria tjänster – är tillgängliga för breda befolkningen. Från BBC iPlayer till liknande namn ITV-spelare och Sky Player beställtjänster, har till och med Apples iTunes Store varit svårt utmanare till Lovefilm att göra sig ett namn.

Netflix kommer att ha alla dessa plus Lovefilm att slåss med. Med tillstånd av sina nuvarande problem, skulle flytta över dammen vara “bryta” för TV streamingbolag.

Netflix kommer till Storbritannien och Irland “någon gång i början av året”.

Flickr.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid