Apples långa IRS-irländsk historia

Prat kring Apples skatter verkade vara överallt i helgen: från Internet till arga skämt på radio. Det fanns nya rapporter om Apple växling, miljarder från Australien till Irland, och diskussion kring snart kommer att gå i pension CFO Peter Oppenheimer strategier, inklusive utdelning och aktie återköp plan som också sparade miljarder i skatter. Inget av detta är olagligt, enligt Apple och rapporter, det är bara att vissa ser detta som opassande.

Men många unga företagsledare reportrar inte påminna om att Apple, liksom många andra teknikföretag, har använt Irland som en tillverkning och verksamhet bas i Europa i årtionden. Apple konstruerade Apple II datorer och Mac, fabricerade kretskort och tillbaka i dagarna före nerladdning av mjukvara, gjorde krymp- programvara SKU där.

Läsa några frågor om MacWEEK under 1990-talet, verkar det som Apple också lärt mycket om internationella skattelagstiftning.

En 1993 affärs rapport talade om hur Apple var slåss en $ 290 krav från Internal Revenue Service för kvarskatt från 1987.

Tvisten i huvudsak på “transferpriser” Apples offshore dotterbolag debiteras för varor och tjänster till moderbolaget. IRS har hävdat att priserna var konstlat hög, vilket minskar Apples amerikanska vinster och därmed dess skatteskuld.

Låter bekant?

IRS försöker också förneka en rad andra avdrag anspråk av Apple, inklusive kostnader för reklam, anställd kostnader i näringsverksamhet, hårdvara och mjukvara omvandlas till Apples eget bruk, bidrag till välgörande ändamål, försvinner fysiska tillgångar, juridiska kostnader, kapitalinvesteringar, och forskning och utveckling.

Vi tror inte att deras anspråk är giltigt, och vi protesterar domen “, säger Kate Paisley, en Apple taleskvinna.” Vi tror att resultatet kommer att vara mycket annorlunda än IRS “bedömning”. Hon sade att det är inte ovanligt att IRS att presentera denna typ av överföring egendom krav.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

År 1995 sade IRS att fordringar på Apple var mer än $ 1.3b avser transaktioner mellan Irland och Singapore.

I en berättelse 1996, Apple och IRS ifrågasatt över amerikanska skatter på försäljning från maskiner tillverkade i Irland. Apple sade sina produkter inte “gjort” i Irland, utan de var “församlade” där. Det var omöjligt att avgöra om denna skillnad godtogs sedan Apple bosatte fallen.

Runt samma gång, skär Apple tillbaka på sin Elk Grove, Calif., Tillverkningsprocess och lagt ut arbetet till Singapore och Irland. Företaget, återvände tillverkning till fastlandet, det senaste året med Mac Pro.

Oavsett de senaste nyheterna, är det verkligen orättvist att hålla Apple till en annan standard än resten av datorindustrin. Dessa metoder har gjorts under årtionden av företag större än Apple var då. Med utnyttjande av föråldrade skattelagstiftning är något för lagstiftare att ta itu med. Det är inte en Apple problem, trots alla “A-nivå” hype.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik