Asus Vivo Tab på vägen: Det handlar om bläck

Min strävan att hitta den perfekta tablett / laptop för arbete / fritid till synes aldrig sinande. Min senaste, köp av HP Envy x2 lämnade mig nöjd, med möjlighet att enheten, men det varade inte länge. Envy missar en funktion som jag har kommit att inse att jag verkligen vill ha i en Windows 8 hybrid, och det är en aktiv digitizer för infärgning på skärmen.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Det är den främsta orsaken en ny Asus Vivo Tab (modell # TF810C-C1-GR) systemet med ett tangentbord docka som ordnas i en Amazon lager ska levereras till mig kort. Vivo Tab är liknande i de flesta sätt till HP Envy x2, så jag är ganska säker på att jag kommer att gilla det. Det tillför den aktiva digitizer (Wacom) och penna som verkligen retar mig att komma tillbaka till handskrift anteckningar för mitt arbete.

Jag beställde också docka som inte ingår i tabletten, som är irriterande. Medan vissa köpare kanske vill tabletten bara jag tror Windows 8 är mycket bättre med ett tangentbord som finns.

Jag saknar förmågan att ta anteckningar, och har en stund. Jag litade helt på Tablet PC för ett decennium i min tidigare karriär som en geofysiker så jag är bekant med hur väl infärgning fungerar för mig. Jag har velat komma tillbaka till handskrivna anteckningar för mitt skrivande arbete, eftersom det stimulerar den kreativa delen av skrivprocessen. Det finns något tillfredsställande om anteckna idéer och sedan beskriver dem för ett skrivprojekt. Jag tycker idéerna flöda sömlöst, mycket mer så än med ett tangentbord.

Jag saknar också skapa mind maps för projekt, särskilt skriva projekt. Förmågan att snabbt komma in ämnen och sedan kött dem med pennan är så produktiv. Dra ämnen runt på kartan för att omedelbart omorganisera flödet är ovärderlig.

Den nya Asus borde vara här i morgon och jag har för avsikt att hoppa på det snabbt. Jag ska berätta hur bra det fungerar i allmänhet och för infärgning i synnerhet. Asus Transformer Prime tabletter och tangentbord bryggor har imponerade på mig efter sin frigivning och jag ser fram emot att försöka detta Windows 8 versionen i Vivo Tab.

De undrar varför jag inte gå med en yta Pro att göra detta arbete, det är en giltig fråga. För mig kom ner till två saker: batteritid och tangentbord. Asus får över 10 timmar med tabletten och ytterligare 9 timmar (påstådda) med tangentbordsdocka. Det är viktigt för mig som jag föredrar att ha hela dagen drift utan effekt bekymmer. För det andra, jag skriver så mycket att jag föredrar att ha en riktig laptop-kvalitet tangentbord. Den TypeCover med en yta Pro kommer nära men inte riktigt nära nog för mig.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell