Blackberry att köpa krisvarningar fast ATHOC

Blackberry sade på onsdagen sade att det förvärvar ATHOC, skaparna av en säker mjukvaruplattform för kriskommunikation. De finansiella villkoren för affären har inte offentliggjorts.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

ATHOC kommunikations programvara är huvudsakligen ett meddelandevarningar system, men för företag som behöver byta potentiellt känslig och viktig information mellan enheter, organisationer och människor när andra former av kommunikation kan vara otillgängliga. Programvaran stöder en mängd olika enheter och plattformar, inklusive iOS, Android, PC och Mac.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Köpet belyser hur Blackberry fortsätter att tillgodose sin plattform mot reglerade och myndigheter. Privatägda ATHOC erbjuder sina nätverks Comms tjänster till en uppsjö av tält kunder, inklusive USA: s försvarsdepartement, Department of Homeland Security, och US Department of Veterans Affairs.

Blackberry uppenbarligen står att dra nytta av att absorbera ATHOC höga kaliber kundkrets, men ATHOC programvara kommer också att få kraftfull injektion genom att integrera med Blackberry BBM budbärare.

BlackBerry COO Marty Beard sade i en Q & A på insidan Blackberry bloggen

Beard fortsatte med att säga ATHOC plattform är också perfekt när det gäller att göra krishantering del av sakernas Internet.

Den ATHOC plattformen kommer också att användas som en utgångspunkt för vidare applikationsutveckling. Blackberry sade nya applikationer kan innefatta integrera ATHOC med BBM möten under en varning för att direktsända strömmar, eller för att sända meddelanden för samarbete i realtid mellan viktiga beslutsfattare.

Om man tittar på den större bilden, förvärvet av ATHOC verkligen kompletterar Blackberry tidigare strategiska uppköp. I april, Blackberry öste upp WatchDox, en säker företag fil-sync-och-aktie (EFSS) leverantör. Som handlar följde förra årets uppköp av Secusmart, en tyska mobilsäkerhetsföretag.

Den ATHOC Förvärvet förväntas slutföras i BlackBerry 2016 fiskala tredje kvartalet.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell