Capgeminis CTO på hur cloud computing exponerar dualitet mellan IT och business transformation

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen The Open Group.

MIT: s Ross om hur Enterprise Architecture och IT mer än någonsin leda till business transformation, Överlappande kriminella och statliga hot pose växande it-säkerhet hot mot den globala e-handel, säger Open Gruppen högtalare, Exploring Business IT Alignment: En 20-åriga kamp kulminerar i roll och inverkan av verksamhetsarkitektur, The Open Group moln arbetsgrupp Advances Förståelse för Cloud användningsområden Fördelar för företag, Exploring roll och påverkan av den öppna Trusted Technology Forum för säker IT-produkter i globala leveranskedjor

T hans BriefingsDirect tänkte ledarskap intervju kommer i samband med The Open Group Conference denna månad i San Francisco.

Konferensen kommer att fokusera på hur IT och Enterprise Architecture support företag omvandling. Högtalare i konferensarrangemang kommer också att undersöka det senaste inom tjänsteorienterad arkitektur (SOA), cloud computing, och säkerhet.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Vi bevakar nu sällskap av en av huvudtalarna, Andy Mulholland, Global Chief Technology Officer och Corporate Vice President på Capgemini. Under 2009 var Andy röstade en av de 25 mest inflytelserika CTOs i världen av Infoworld. Och i 2010, var hans CTO blogg röstades bästa blogg för företagsledare och CIO: er för tredje året i rad av Computer Weekly.

Capgemini har publicerat en vitbok om cloud computing. Det drar skillnader mellan vad molnet innebär att IT, och vad det innebär att företag – medan undersöka komplexa dubbla förhållandet mellan de två.

Som en lead-in till hans Open Group konferenspresentation på den transformerade företaget drar Andy på papperet och ytterligare borrar ner på en av decenniet hetaste teknik och affärstrender, cloud computing, och hur det påverkar verksamheten och IT. Intervjun modereras av Dana Gardner, chefsanalytiker på Interarbor Solutions. [Upplysningar: The Open Group är en sponsor av BriefingsDirect podcasts.]

Här är några utdrag

G ardner: Varför göra affärer människor tror att de har en revolution på sina händer, medan IT-folk ser cloud computing som en utveckling av effektivitet infrastruktur?

M ulholland: Vi definierar IT: s roll och ge den ansvar och ansvarsskyldighet i branschen på ett sätt som är ganska starkt relaterad till intern praxis. Det handlar om hur vi hanterar företagets transaktioner, hur vi minska kostnaderna, hur vi automatisera affärsprocesserna, och i allmänhet försöker göra vårt företag en mer effektiv intern operatör.

När man tittar på cloud computing genom att uppsättningen av linser, du kommer att se … teknik från cloud computing, huvudsakligen virtualisering, [som] sätt att förbättra hur du levererar den aktuella servern-centrerad, ansökan-centrerad miljö.

Men affärsmän … reflektera över det i termer av förändringen i samhället och näringslivet, som vi alla borde känna igen eftersom det är vår värld, kring hur vi väljer vad vi köper, hur vi väljer att göra affärer med människor, hur vi söker mer, och hur vi även har ändrat den attityden.

Ändrat våra vägar

T här är en hel lista med saker som vi helt enkelt bara inte göra längre eftersom vi har förändrat hur vi väljer att köpa en bok, hur vi väljer och lyssna på musik och massor av andra saker.

Så vi ser detta som en revolution på marknaden eller, närmare bestämt, en revolution i hur molnet kan tjäna på marknaden, eftersom alla använder någon form av teknik.

Så då är frågan inte roll IT-avdelningen och företaget – det är den roll teknik bör spela i deras utökade företaget att göra affärer.

G ardner: Vad behöver vi för att börja göra annorlunda?

M ulholland: Låt oss gå till ett samtal i morse med en klient. Det är alltid intressant att röra verkligheten. Denna speciella kund tittar på den främre änden av ett komplext ekosystem runt resor, och ombads denna standard fråga från vårt konto regissör: Har du ett business case för arbetet vi diskuterar?

Svaret från VD är mycket intressant. Han fast honom med en mycket kall reflexer och han sade: “Om du kunde ha 20 procent fler debiterbara timmar utan att öka din kostnadsstruktur, skulle du vara störd att ens tänka på affärsmässiga?”

Svaret i det särskilda fallet var de talade cirka 10.000 fler rese instanser eller mer per år – utan ökning av deras kostnadsstruktur. Med andra ord, hela deras idé var det fanns inget att göra med kostnader i det. Deras argument var i omsättningsökning, ökade marknadsandelar, och de trodde att de skulle göra bättre marginaler, eftersom det faktiskt skulle minska sin kostnadsbas eller sprida det mer allmänt.

Det är hela syftet med denna revolution och det är syftet handelshögskolorna är alltid driver, när de talar om innovativa affärsmodeller. Det betyder förnya din affärsmodell för att titta på marknaden igen ur komma in på nya marknader, få ökade intäkter, och kanske designa saker som gör mer pengar.

Använda teknik externt

W e’re alltid hooked på denna idé som vi har använt tekniken mycket framgångsrikt internt, men nu ska vi ställa frågan om hur vi använder tekniken externt när befolkningen som helhet använder det som sin främsta metod för att bestämma vad de ska köpa, hur de ska köpa den, när de ska köpa det, och massor av andra frågor.

En populär bok nyligen har varit The Power of Pull, och tanken är att vi verkligen ser en decentralisering av front office för att bemöta och följa marknaden och de möjligheter och händelserna på mycket olika sätt.

The Power of Pull säger att jag gör vad min marknaden frågar mig och jag designar affärsprocesser eller förmåga att snabbt iscensatt genom front office runt där saker vill gå, och jag har länk punkter, application programming interface (API) poäng, där jag tar något betydande och överföra den tillbaka.

Men den verkliga utmaningen är – och det lades fram för mig i dag i klienten diskussionen – att deras verksamhet var uppbyggda kring 1970 datorsystem, augmented långsamt runt det, och de kände ändå att. Idag, sin marknad och deras förväntningar på branschen att de är i var att de skulle vara utformade kring hur människor använde sina produkter och tjänster och händelserna och att de var tvungna att göra denna förändring.

För att göra det, är de omvandlas i organisationen, och det är där vi börjar se skillnaden. Vi börjar att upptäcka idén att din egen personal, dina kunder och andra leverantörer alla arbetar externt information process och tjänster tillgängliga för alla på en internetmarknaden eller arkitektur.

Så när vi talar om verksamhetsarkitektur, det är lika relevant idag som det någonsin var i termer av att tolka ett företag.

Uppsättning av metoder

B ut när vi börjar prata om arkitektur, är The Open Group Architectural Framework (TOGAF) en uppsättning av metoder på IT-sidan – det slutna kopplade tillstånd för en konstruerad uppsättning principer för typsystem klient-server. I denna nya modell, när vi talar om moln, rörlighet och personer som reser runt och anslutande av trådlös, etc., har vi en statslös löst kopplade miljö.

Hela syftet med The Open Group är i själva verket, för att hitta nya vägar för att kunna arkitekt metoder för att leverera det. Det är vad står bakom frasen “en transformerad företag.”

Om vi ​​går tillbaka till det grundläggande uppgift The Open Group, som är boundarylessness av detta informationsflöde har gränsen tidigare definierats av ett datorsystem uppdatera en annan dator i ett annat företag runt traditionella IT-typ proceduraffärsflöde.

Nu pratar vi om idén att informationsflödet är runt ett ekosystem i ett ostrukturerat sätt. Inte en strukturerad typ filöverföring till fil, inte en strukturerad arkitektur vem som gör vad, när och hur, men hela förändringen modellen i detta är ostrukturerade.

G ardner: Det är viktigt att påpeka, Andy, att insatserna är relativt höga. Vem i organisationen kan vara förändringsagenten som kan göra det språng mellan dualitet tanke på moln som IT har, och dessa affärs opportunister?

M ulholland: De verkställande direktörerna är ganska märkbart läser rätt artiklar, höra rätt information från handelshögskolor, etc., och de får den här bilden som de ska ha nya affärsmodeller och nya funktioner.

Så drivänden är inte svårt. Problemet som vanligtvis påträffas är att IT-avdelningen definition och roll stör dem att kunna spela den roll de vill.

Vad vi egentligen söker är tanken att det, som vi definierar det idag, är någon annan plats. Du måste acceptera att det finns, kommer det finnas, och det är oerhört viktigt. Så ska du inte ta dessa principer och försöka tillämpa dem utanför.

Den verkliga frågan här är när man hittar de människor som gör arbetet utanför – och jag har ännu inte hittat något företag där det inte har varit fallet – och frågan bör vara hur kan vi faktiskt uppmuntra och hantera det innovation förnuftigt och framgångsrikt?

Vad jag menar med det är att om alla går ut och gör sin egen sak, återigen, vi kommer att sluta med en bruten företag. Varför? Eftersom hela syftet som ett företag är att utnyttja framgång snabbt. Om någon är mycket framgångsrika under det, du verkligen behöver veta, och du måste utnyttja det igen så snabbt som möjligt för att köra resten av organisationen. Om det inte fungerar, måste du stoppa det snabbt.

ändra roller

I n modeller av kapaciteten hos det är där är frågan regeringens struktur? Så vi hör titlar som Chief Innovation Officer, återigen, något förvånande hur det kan komma upp. Men vi ser modellen kommer åt båda hållen. Det finns reformerings CIO för säker, som har erkänt detta och ändrar sin roll och ställning i enlighet med ibland formellt, ibland informellt.

Den tvärtom, det finns människor som kommer från andra delar av verksamheten, med titeln och driver dem. Jag har sett strategichef tar rollen. Jag har sett ansvarig för försäljning och marknadsföring tar rollen.

Visst bör erkänna de tekniska möjligheterna att komma från riktningen av de tekniska möjligheter inom den nuvarande IT-avdelning. Möjligheten att vad det betyder kan komma på olika sätt. Så det är en mycket intressant balans just nu, och vi vet inte riktigt det rätta svaret.

Vad jag vet är att det händer, och snabbtänkta CIO: er är att förstå att det är en enorm möjlighet för dem att fastställa deras roll och anamma ett nytt område, och en ny känsla av värde att de kan tillföra deras organisation.

G ardner: Återgå till den kommande Capgemini vitt papper, lägger den en känsla av brådska i slutet på hur du kommer igång. Det tyder på att man utser en ledare, men en ledare först för insidan ut del av moln och omvandling och sedan en andra ledare, en separat ledare kanske för att utanför-in eller återspeglar företag omvandling och möjlighet till vad som händer i den externa affärer och marknader. Det föreslår också en strategisk färdplan som innebär både affärs- och teknik, och sedan föreslår det blir en pilot går.

Hur denna övergång blir något som du kan hantera?

M ulholland: Frågan är vet du vem som är ansvarig. Om du inte gör det, skulle du bättre räkna ut hur du ska göra någon ansvarig, eftersom varje situation, har någon att bestämma vad vi ska göra och hur vi ska göra det.

Ha definierat att det finns mycket olika drivkrafter, såväl som olika teknik förare, mellan de två. Uppenbarligen, den som tar dessa roller kommer att återspegla ett mycket annorlunda sätt att de kommer att behöva köra det elementet. Så en dualitet redovisas i den kommentaren.

Å andra sidan kan ingen verksamhet överleva genom att gå ut i ett halvt dussin riktningar samtidigt. Du kommer inte att ha pengar. Du kommer inte ha märket. Du behöver inte vad du vill. Det är helt enkelt inte möjligt.

Så, är föremål för den strategiska färdplan för att bekräfta idén om vilken typ av verksamhet vi försöker vara och göra. Det är glimt av vad vi vill uppnå.

Det måste finnas en strategi. Annars kommer du sluta med alldeles för mycket decentralisering och människor som gör upp sin egen version av strategin, som de relativt enkelt kan göra och ganska enkelt montera från någon annans moln att gå och göra det idag.

Så syftet med dualitet är att se till att de två roller, de två olika grupper av teknik, de två olika funktioner de reflekterar organisationen är ordentligt, förvaltas och korrekt har en nyckel auktoritet som ansvarar för dem .

enable modell

T han affärsstrategi är att se till att verksamheten vet hur aktiveringsmodell som dessa två erbjuda dem är i stånd att riktas till där aktieägarna kommer att tjäna pengar ur verksamheten, eftersom det är i slutändan att framgångsfaktor de letar efter att driva dem framåt.

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen The Open Group.

Du kanske också är intresserad av

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst