Dixon: Qantas IT i trygga händer

Avgående Qantas vd Geoff Dixon idag uttryckte förtroende i egenskap av flygbolagets Chief Information Officer Jamila Gordon att leda sin IT-strategi, i spåren av avgång IT-kunniga CFO Peter Gregg denna vecka.

Avgående VD Geoff Dixon, (Credit: Qantas)

Medan Gordon är Qantas “formell IT chef, har sin närmaste chef Gregg spelade en viktig roll i flygbolagens teknik inköpsstrategi under de senaste åren.

Som svar på en av website.com.au fråga under Qantas “vanlig resultat genomgång idag, Dixon erkände Gregg betydelse för flygbolagets teknikstrategi.

Men Dixon sade han “absolut” hade fullständig tro i Gordons förmåga att leda flygbolagets teknikprojekt i framtiden. Dessutom var det Qantas teknologi laget som helhet som Dixon sade skulle föra organisationen framåt.

“Jag erkänner Peter bidrag, inte bara till den strategiska och ekonomiska inriktningen för företaget, men också som en bra kollega, men mycket få saker och ting görs i Qantas av en individ”, sade han.

Det finns en hel grupp människor som bidrar och har fattat beslut om vår IT-strategi, och alla av dem, som i själva verket, med undantag för Peter, kvar i företaget.

“Jag skulle säga att varje del av den strategiska inriktningen av Qantas, oavsett vilka förändringar har hänt, och vilka förändringar eventuate i de närmaste månaderna eller de närmaste åren, de är i mycket goda händer. Och det finns några mycket goda människor här som kommer att ta hand om det “, sade han.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Kommentarerna kom som Qantas idag avslöjade sin teknik spendera stigit $ 72.000.000 jämfört med 2007, med sin årliga utgifter 2008- 30 juni nå $ 382.400.000. Ökningen var dock en stor droppe på tillbringar i 2005 och 2006, då bolaget rapporterade dator och kommunikations spenderar mellan $ 480 till $ 500 miljoner per år.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst