Fördubbla prestandan, trippel batteriet: Intel ser till Skylake att vitalisera PC-verksamhet

Enligt Intel, det finns hundratals miljoner datorer där ute som var state-of-the-art i 2010, och är nu på grund av för en uppgradering. Med introduktionen av den nya Skylake processorfamiljen på tisdag – tillsammans med en massa allierade teknik – hoppas företaget bärbara och stationära ägare, både konsumenter och företag, kommer att övertalas att öppna sina plånböcker för ett nytt system.

En stor del av arbetet med de sjätte generationens Intel Core-processorer gjordes i Israel, så Intel Israel försedd lokala reportrar med en förhandstitt på markerna, två dagar innan resten av världen.

Baserat på 14 nm processorteknik som Intel nyligen installerats i sitt Kiryat Gat fabrik, Skylake ger, säger Shlomit Weiss, vice vd för Intels plattform verkstadskoncern “, ett stort hopp i prestanda, batteritid, grafik, storlek och användarupplevelse” .

Microsofts Windows 10 är också optimerad för Skylake – vilket innebär att användare av Skylake utrustade hårdvara kör det nya operativsystemet kan förvänta sig resultat närmare toppriktmärken än vad som skulle ha varit sannolikt med tidigare processorplattformar. “Vi har samarbetat med Microsoft på vissa aspekter av Skylake, för att säkerställa maximal prestanda”, säger Weiss.

Enligt Intel, “mer än 600 miljoner datorer som används i dag är fem år eller äldre”, och dessa datorer – stationära och bärbara datorer, bärbara datorer, och även tabletter – “kan inte dra nytta av alla de nya erfarenheter som finns idag.” Att fem-åriga riktmärke går tillbaka till de dagar av Intels Sandy Bridge och Ivy Bridge-processorer – den sista stora processorn hit för företaget. De två efterföljande generationer, Haswell och Broadwell, erbjuds inkrementella förbättringar i prestanda – och försäljning för OEM använder dessa processorer var inkrementell liksom.

Med Skylake, Intel hoppas att locka kunder tillbaka till butikerna med en prestanda affären de inte kan vägra.

Processorerna levererar mer än fördubbla prestanda, trippel batteritid och grafik som är trettio gånger bättre jämfört med de fem år gamla system, enligt Intel. På grund av den mindre processor storlek (en 4.5W version av Skylake är ungefär lika stor som en krona) kan enheter även vara hälften så tjock och halva vikten, har snabbare väckningstiden, och ger nästan hela dagen batteritid – till exempel, att förlänga batteritiden gör det möjligt för en användare att titta på video och spela spel i tio timmar eller mer.

Skylake specifikationer;. Intel

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Visas på händelsen i förorts Tel Aviv kontor Intel var en bärbar dator som är ansluten till en extern skärm, som visar en HD-film (med Intel Wireless Display-teknik) – medan på den bärbara skärmen själv, var en grafik tunga videospel pågående. “All denna verksamhet använder upp bara 3W av makt”, säger Valentin Kaplan, Skylake designchef. “På en Sandy Bridge-system, detta skulle ha krävt 30W av makt.

Att energibesparingar beror på optimering i ett antal komponenter – men framför allt till en ny Intel strategi som kallas Speed ​​Shift, som i huvudsak rör sig ansvaret för energihantering till processorn, i stället för att dela den med operativsystemet.

Skillnaden detta gör är betydande, säger Kaplan. “Tidigare, när OS skulle kontrollera strömförbrukningen, du skulle behöva 30ms att byta från P1 tillstånd, när processorn körs full gång, till en P2 tillstånd, där mindre ström behövs. Med Speed ​​Shift, att förändring tar 1 ms. ” Lägg upp alla dessa millisekunder, säger Kaplan, och du har en stor energisparande som gör det möjligt för batterier att räcka längre än någonsin.

Enligt Roni Friedman, Intels vd och GM av immateriella block och teknik, en teknik som Speed ​​Shift var bara möjligt med tillkomsten av 14nm processorer.

14nm enbart kräver mindre ström än tidigare generationer av processorer, “sade han.” Det möjligt för oss att utforma algoritmer som ytterligare skulle kunna spara ström. Vi kunde ha försökt detta i tidigare generationer av processorer, naturligtvis, men vi ville vara säkra på att det skulle fungera under alla omständigheter, och det är inte något som vi kände att vi var redo för fram Skylake.

Intel Israel Skylake laget, utanför Intels Haifa FoU-centrum, Intel

Naturligtvis är Skylake inte bara för bärbara datorer, arkitekturen kan upprepas i processorer för ett stort antal enheter, från de som kräver 4.5W av makt (tabletter), 15W (två i sådana, bärbara datorer), 45W (stationära datorer), och även 91W (överklockade flerkärn datorer och arbetsstationer). Skylake innehåller också olika företagsvänlig teknik, särskilt inriktade på säkerhet, stödanordningar och programvara för fingeravtryck, ansiktsigenkänning och andra tekniker.

Gamers, en viktig konsumentmarknaden för Intel, få mycket förbättrad grafik, med redigering möjlig på 4K HD-video utan prestandaförlust (under det senaste årtiondet, sade Weiss, har det skett en 100x förbättring av grafik på Intel-processorer).

Thunderbolt 3 / USB C support är inbyggd, som är stöd för en Intel 3D RealSense kamera, SSD, och mycket mer.

Under de närmaste månaderna planerar Intel att leverera mer än 48 processorer i den sjätte generations Intel Core-processor familj, med Intel Iris och Iris Pro grafik, liksom Intel Xeon E3-1500M processorfamilj för mobila arbetsstationer och sjätte gen Intel vPro processorer för företag och företag.

Ingen kan förutsäga vad som kommer att hända med en viss produkt, men Intel har verkligen gjort sin hemläxa att avgöra vad man ska sätta in Skylake, “sade Weiss.” Vi är mycket känsliga för prestanda och pris, och vi ville verkligen göra ett stänk med Skylake . När ingenjörsteam berättade om vad de hade skapat, tänkte jag för mig själv att jag skulle få se några fina teknik, typ Intel sätter alltid ut. Men när jag såg hastighet, formfaktorer, och andra funktioner som vi skapade, var jag täckt. Vi har verkligen något speciellt här.

(Vänster) Roni Friedman och (höger) Valentin Kaplan hålla Skylake SoCs, (mitten) Shlomit Weiss har en “färsk från fabriken” ark Skylake chips, Israel Hadari

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under