Utländsk nyhetskanaler cyniskt bash USA: s nya räddningskommunikations verkställande order

News är en rolig sak, och ändå är inget att skratta åt beredskap. Som invånare i Mid-Atlantic har blivit alltför medvetna behöver katastrofer slår, kommunikationssystem misslyckas, och människor lider på grund av det.

Ett av uppdragen för god förvaltning är att ge stöd under tider av nödsituation. USA: s regering är särskilt bra på detta på en logistisk nivå. Tyvärr, som vi såg under Katrina, kan politikerna komma i vägen för en väl utformad upptrappning systemet, vilket system för att bryta ned.

Men den springande punkten är att USA har genomfört många former av katastrofhantering genom åren, planerar för allt från naturkatastrofer till katastrofer orsakade, till terroristattacker, effekterna av kriget.

President Obama fortsatte att förvaltningsprocessen förra veckan med utfärdandet av dekret Tilldelning av National Security och beredskap kommunikationsfunktioner.

Det är en förlängning av tidigare akuta kommunikationspolitik av regeringen, men den här gången tilldelar specifika ansvarsområden till departementen Defense och Homeland Security. Det sätter också upp en ny kommitté kallad nationell säkerhet och krisberedskap (NS / EP) består av centrala aktörer från de flesta av de stora byråerna.

Detta är en bra sak. Beredskap och eskaleringsrutiner är viktiga. Tilldela särskilda ansvar i förväg hindrar revirstrider, och hjälper till att återställa kritiska tjänster snabbare.

Å andra sidan, beroende på var du läsa nyheter, kan du få ett helt annat perspektiv. Ta till exempel RT.com. RT står för Russia Today – så du vet deras perspektiv. Om du läser RT: s artikel, skulle du läsa “Obama ger sig kontroll över alla kommunikationssystem i Amerika.”

Jag har representerat USA: s strategiska perspektiv som en gäst på Ryssland Dagens TV-show (YouTube-video), och jag kan säga att det är en enorm, välfinansierade propagandamaskinen. Som ni kanske förstår, Rysslands intressen inte alltid i linje med vad som är bra för Amerika.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning

Eller ta Centrum för forskning om globalisering (CRG). Dessa killar, baserade i Kanada, skriver “Obama tar kontrollen över all kommunikation system med Executive Order”.

För vissa skäl, kanadensare verkar fruktansvärt upprörd med denna verkställande order. Canada Free Press skriker, “Obamas besatthet med kontroll”.

Här i Amerika vi inte främmande för partisan käbbel. Men det finns ingen verklig partisan saft i klagar god beredskap. National Journal förnuftigt skriver, “Obama skisserar Emergency kommunikationsmyndigheten”, medan FierceGovernmentIT lugnt rapporter “Obama etablerar ny räddnings comms ansträngning”.

Det är därför det är viktigt att noggrant läsa bortom rubriken. I fallet med denna Executive Order, är det inte särskilt svårt att läsa det hela från början till slut.

Jag kan inte säga exakt hur det gynnar andra länder att bash USA: s kommunikations beredskap. När allt kommer omkring, i en alltmer globaliserad värld, vi alla behöver för att hålla kontakten och vara beredd.

Med Ryssland, naturligtvis, är det mest logiskt. Ryssland har länge köra en anti-amerikansk propagandamaskinen, och Vladimir Vladimirovitj Putin visar inga tecken på uppvärmningen till väst. I själva verket tycks han någonsin mer nationalistiska i sin egen rätt.

Kanadensarna är en annan historia. Jag är inte säker på vad de har att vinna i cyniskt försöker naysay amerikansk framsteg. Kanske de spelar till sin bas, eller försöker att öka trafiken på en särskilt långsam nyhetsdag.

Som sagt, är nyheter på internet en rolig sak. När du kan utforska bortom 140 tecken Twitter rubrik och gå till källan.

Annars, liksom många felinformerade Twitter diskanthögtalare denna vecka som retweeted RT rubriker, kan du finna dig upprepa rysk propaganda medan tänkande du vara en god amerikan.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst