Android 4.4 KitKat rullar ut till Nexus 7, Nexus 10

Google har börjat rulla ut Android 4.4 KitKat över dess Nexus räckvidd, vilket sina tidigare tabletter och smartphones igång med Nexus 5.

De första enheterna att få KitKat blir kommer att vara 2012 och 2013 wi-fi versioner av Nexus 7 samt Nexus 10, Android laget meddelade via Twitter.

Nästa upp kommer att vara Nexus 4 och Nexus 7 med mobildata, som kommer att få KitKat uppdatering “snart”, men det finns ingen exakt datum. De kommande enheter som ska få KitKat är Google Play versioner av HTC One och Samsung Galaxy 4, men återigen, har Google inte sagt när.

De KitKat uppdateringar föra Googles Nexus utbud i linje med Nexus 5, den första enheten som levererades med operativsystemet som släpptes den 31 oktober.

Det kommer att dröja innan andra Android mobiltelefonägare kan räkna med att se KitKat körs på sina enheter. Hittills, bara HTC har meddelat ett datum, för KitKat ankomst på sina telefoner, som räknar med att leverera till HTC One från slutet av januari.

Sony och Googles Motorola har döpt flera smartphones som kommer att få KitKat, men ingen har sagt när. Samtidigt Samsung och LG har inte meddelat sina KitKat scheman.

Android-användare som gärna vill bryta sig ur sin bärare eller enhetstillverkaren release schema kan finna någon glädje med CyanogenMod Installer, publiceras på Google Play, tidigare i veckan. Men nu finns det inget installationsprogram för KitKat, även om företaget säger att det fungerar på det.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Google lastar mer Android behandlar: KitKat, Nexus 5, Google tar Android fåran med KitKat, KitKat screenshots: En första titt på Android 4.4? (Galleriet), De fem saker du behöver veta om Android 4.4: KitKat

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Android 4.4 KitKat utbyggnaden schema: Senaste från Sony, HTC, LG, Samsung, Dell och Motorola, KitKat får fastställa för Android app manipulering bugg, men tidigare versioner fortfarande sårbar, Nexus 10: Vad vi vet hittills om Googles nästa generations tablett, och vad vi vill se

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

KitKat

Vidare läsning