AppExchange som SaaS utpasseringsväg

Venture-finansierade on-demand startup måste nu ta hänsyn till en ny avfart väg när de utvecklar sina affärsplaner. Praktiskt taget ingen i dessa dagar har uthållighet att hålla ut hela vägen till en framgångsrik börsintroduktion. En handel försäljning till en annan spelare är att föredra och enda realistiska alternativet för de flesta. Web 2.0 nystartade drömmer om att plockas upp tidigt av Google. Nu någon on-demand start ansluta Salesforce.com AppExchange ekosystem måste kunna förklara för sina uppbackare vad gör sin verksamhet ett attraktivt förvärv mål för Salesforce.com.

Detta är en förändring av klibbighet för de flesta AppExchange partner, inte få alltför stor: Salesforce föredrar ett fynd vars främsta skälet för att gå har varit att marknadsföra sina varor till Salesforce.com är nästan 25.000 man starka kundbas. Det är den största enskilda koncentrationen av on-demand kunder och dramatiskt minskar försäljnings- och marknadsföringskostnader för att nå dessa framtidsutsikter (även om en nackdel är att så många leverantörer har insett detta och staplade, vilket gör den till den mest konkurrenskraftiga utrymme för att försöka sälja en on-demand erbjudande).

Nu finns det en annan möjlighet / risk att väga. Som första Sendia och nu Kieden har visat, att bli en AppExchange partner höjer din synlighet med Salesforce.com och sätter dig i ramen för potentiella förvärv. (Inte få alltför stor, men: Salesforce.com föredrar ett fynd). Risken är att du får passera över och Salesforce.com kommer att köpa en av dina konkurrenter, så att du i den föga avundsvärda positionen att behöva konkurrera med en Salesforce.com-märkta erbjudande samtidigt som förlitar sig på Salesforce.com AppExchange plattform som en viktig programpunkt i din försäljning och marknadsföring. Hoppsan.

På det hela taget, jag tror inte att det kommer att avskräcka många företagare, som naturligtvis betraktar eget företag som den bästa inom sitt område och därför kommer att se AppExchange alternativet som en win-win: antingen Salesforce.com ser din potential och du får köpte ut tidigt, eller du blir så framgångsrik att företagets värde stiger bortom Salesforce.com föredrar förvärv budget.

VC kan ta en mindre optimistisk anser dock. On-demand startup därför kommer att behöva tänka igenom sitt svar på frågan, “Tänk om Salesforce.com köper en av dina konkurrenter?” Om den tanken process leder till fler av dem att tänka bortom Salesforce.com ekosystem andra on-demand kundbaser och partnerskap möjligheter – vilket gör dem mindre beroende av AppExchange som en försäljning och marknadsföring verktyg och mer diversifierad i sin marknadspenetration – då det är nog ingen dålig sak alls.

Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app

Salesforce tips dess AI generalplan, förhandsvisningar Einstein

Salesforce Q2 beats beräkningar aktier faller på ljus Q3 vägledning

Moln, Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app, artificiell intelligens, Salesforce tips dess AI översiktsplan, förhandsvisningar Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats uppskattningar, aktier faller på ljus Q3 vägledning, av stora datamängder, Salesforce köpa BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang

Salesforce köper BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang