Apple återkallande av särskilt intresse för skolor

Just när Apple bärbara datorer trodde det var säkert att parkera en dator i ett knä, meddelade Apple-dator en återkallelse av 1,8 miljoner Sony-tillverkade litiumjon bärbara batterier på grund av oro för överhettning och fattar eld, rapporterar eSchool News.

Detta kommer i hälarna på ett liknande återkallande från Dell, som påminde om 4,1 miljoner bärbara batterier efter liknande problem har rapporterats. Apple sade att de har fått nio rapporter om batterier överhettning, inklusive två konsumenter som fick mindre brännskador efter hantering överhettade datorer. Inga allvarliga skador har rapporterats.

Ägare av 12-tums iBook G4, 12-tums PowerBook G4 och 15-tums PowerBook G4 bärbara datorer som säljs i USA från oktober 2003 till augusti 2006 blev tillsagda att ta ur batterierna. Maskinerna kan fortsätta att användas så länge de är anslutna till en strömkälla.

Apple har inrättat en webbplats för att ta itu med kundernas frågor. Eller ring ett avgiftsfritt heta linjen, (800) 275-2273. En fri ersättning kommer att skickas till berörda kunder.

Många stora tillverkare, inklusive Lenovo (ThinkPad), Gateway och HP använder Sony-batterier, men alla säger säkerhetsåtgärder kommer att förhindra liknande problem.

Sony har aktivt studerat varför dessa litiumjon bärbara batterier överhettas och fatta eld. Rick Clancy, sade en Sony talesman problemet ligger hos de små metallpartiklar ibland kortsluta battericeller, och tillade att konfigurationen i en elektronisk utrustning kan bidra till problem.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik