Atlassian poster $ 20m Resultatet i första offentliga kvartalet

Enterprise fast Atlassian har publicerat sin första kvartalsresultat rapport, eftersom det genomförde den största någonsin flyta från ett australiensiskt företag i USA i december förra året.

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning, Foxtel bekräftar NBN erbjuda nästa månad

Företaget postat andra kvartalet icke-IFRS rörelseresultat på $ 20.300.000 med en omsättning på $ 109.700.000, en ökning med 45 procent jämfört med föregående år.

“Vi har uppnått ett starkt första kvartal som ett publikt bolag, med en kombination av fortsatt tillväxt och lönsamhet,” Scott Farquhar, co-CEO och grundare av Atlassian, sade.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

För de tre månaderna fram till december 2015 Nasdaq-noterade bolagets nettovinst var $ 19.100.000 och nettoresultatet per aktie var $ 0,11, jämfört med $ 14.300.000 för andra kvartalet av räkenskapsåret 2015.

Vår verksamhet utvecklades väl som lag blir alltmer beroende av vår programvara för att samarbeta kring gemensamma arbete “, sade Farquhar.” Vi fortsätter att dra nytta av vår högt automatiserad distributionsmodell för att göra djupa investeringar i produktutveckling, vilket framför allt resulterat i lanseringen av tre ändamål -Inbyggda versioner av Roundup som tar vår huvudprodukt på nya marknader.

Den tidigare start älskling lagt över 2600 nya kunder under andra kvartalet, som avslutades under perioden med en total kund räkna med en aktiv prenumeration eller underhållsavtal grundval av 54.262 – en 27 procent från år till år ökar.

Före dess Nasdaq noteringen var Atlassian värderas till AU $ 5,6 miljarder men kraftigt övertecknad IPO såg tech företaget nå en AU $ 6,01 miljarder värdering.

Inom de första 24 timmarna för att gå allmänheten, Atlassian aktier stigit 32 procent, debuterar på $ 27,67 och en topp på $ 28,50 innan du stänger på $ 27,78.

Bolagets prisslutkursen sätta marknadsvärdet vid nästan AU $ 8 miljarder dollar.

Atlassian berättade aktieägare på fredagen att efter kostnader, höjt företagets nettobehållningen till ett belopp av $ 431.400.000 från sin börsintroduktion. Innan gå allmänheten, hade företaget aldrig höjt extern finansiering i sina 13 år i drift.

I november Atlassian sade i sin ansökan med US Securities Exchange Commission, avser att använda intäkterna från börsintroduktionen av rörelsekapital, driftskostnader och investeringar, samt att förvärva andra företag, produkter, tjänster och tekniker.

Dessutom visade det vid den tidpunkt då företaget har bibehållen lönsamhet under de senaste 10 åren, med hänvisning till mellan verksamhets 2013 och 2015 compound annual growth rate var 46,7 procent, vilket resulterar i $ 319.500.000 av de totala intäkterna för räkenskapsåret 2015. Drygt 50 procent av bolagets intäkter för FY15 var ett resultat av underhållskostnader.

Bolagets balansräkning visade också mellan FY14 och FY15 det nästan fördubblat sin investering i forskning och utveckling, och som ett resultat totala rörelsekostnader ökade från 155.600.000 $ till $ 266.200.000 under de två senaste räkenskapsåren. Rörelseresultatet doppade till $ 0.400.000 i FY15 från $ 21.500.000 i FY14.

Ser fram emot, sade Atlassian på fredag ​​den förväntar att lägga en total intäkt i storleksordningen $ 113.000.000 till 115.000.000 $ för det tredje kvartalet, och ca $ 443.000.000 till 447.000.000 $ för hela verksamhetsåret.

I april förvärvade Atlassian franska videokonferensföretaget Blå Jimp för en hemlig summa. San Francisco-baserade realtid chatt och meddelandehantering app Hall förvärvades även av Atlassian maj, i ett försök att stödja HipChat plattformen.

Atlassian flyttade sina aktier och verksamhet till Storbritannien i början av 2014 efter att ha fått godkännande från den australiska federala domstolen, bland klagomål 2013 att det var ohållbart att höja tillräckligt med pengar för att stödja en start i Australien tack vare bristande stöd från regeringen.

“Jag tror att de lokala skattelagar är en kamp, ​​och jag tror att aktiehöjande lagar är en kamp, ​​också. Jag skulle vilja se mer av de politiska förändringar för att göra startscenen bättre” Farquhar sade i en intervju med den webbplats i februari 2013.

De flesta människor, inklusive jag själv, skulle rekommendera startups att införliva sina företag utomlands. Jag tror att regeringen kan göra mycket mer med startups, och jag ska hålla tjat på att tills vi se några meningsfulla dragkraft.

Förra månaden, Atlassian rullade ut en uppdatering av sin Roundup Service Desk som ger maskininlärning, integrerade kundundersökningar, och automatisering för att lösa problem och incidenter.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär