BlackBerry önskedröm att stanna företag relevant

Fyra år sedan, Blackerry – kallas sedan Research in Motion – ägde en stor del av smartphone marknaden.

Rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Mobility, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet, Smartphones, iPhone 7 AirPod hörlurar har en tredjedel av konsumenternas berörda

Förra veckan meddelade att det var, varslar halva sin personal, och skära sin enhet portfölj. Bortsett från de människor fortfarande arbetar på BlackBerry, är det någon låtsas att detta inte innebära slutet?

Tydligen Fairfax Financial tror att det kan pressa några fler slantar ur den fallna Behemoth. Igår bröt nyheten att det gjorde en, erbjuda sig att köpa BlackBerry för US $ 4,7 miljarder eller om en oändlig mängd mer än vad någon vettig skulle erbjuda.

Okej, finns det patent som BlackBerry äger som jag är säker på är värt något, men tron ​​är att genom att ta BlackBerry privat ger företaget lite andrum och begränsar sina företag kundernas rädsla den kanadensiska smartphone tillverkaren går i konkurs .

Termen “kasta goda pengar efter dåliga” kommer att tänka på. Fairfax Financial har redan en 10 procent av aktierna i Blackberry. Att köpa resten, på US $ 9 per aktie, att rädda vad företaget redan tagits i att 10 procent verkar löjligt.

Hur BlackBerry kommer att, få någon dragkraft i företaget ;? Ingen kommer att köpa BlackBerry-enheter, så det enda verkliga produkt är dess server som hjälper till att hantera enheter och meddelanden på arbetsplatsen. Vilken IT-chef skulle ha förtroende för BlackBerry förmåga att upprätthålla och förbättra sina produkter? Vad anställd skulle kämpa hårt för att få sin BlackBerry stöd på arbetsplatsen, i motsats till att byta till en annan telefon plattform?

Gå försiktigt in i det god natt, BlackBerry. Det är över.

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

iPhone 7 AirPod hörlurar har en tredjedel av konsumenternas berörda “