BlackBerry piloter m-betaltjänst i Indonesien

BlackBerry har samarbetat Indonesiens Bank Permata och mobila betalningsleverantör Monitise att lansera en kommersiell pilot för en ny tjänst som gör det möjligt för pengar att överföras mellan BlackBerry Messenger (BBM) användare i landet.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

BBM Pengar låter användare skapa och komma åt en mobil pengar konto på deras BlackBerry telefon, och göra realtid säkra m-betalningar till andra BBM kontakter som också använder tjänsten, säger Monitise, som utvecklat tjänsten, i ett pressmeddelande tisdag.

BBM pengar, som använder, BlackBerry BBM tjänst, utvecklas VBB erfarenhet för att flytta från realtid chatt för meningsfull och praktiskt realtid engagemang ytterligare, “säger TA McCann, BBM vice vd och sociala gemenskaper på BlackBerry, i pressmeddelandet. “Vi är mycket glada över att vara en del av detta pilot i Indonesien, där BBM har blivit en viktig del av vardagen.

Maspiyono Handoyo, Indonesien vd på BlackBerry, tillade: “Med BBM pengar, kan BlackBerry kunder njuta av en enkel, bekväm och säker mobil pengar transaktion som helst och var som helst.”

Enligt meddelandet kommer Bank Permata utfärda BBM pengar konton och bearbeta finansiella transaktioner för den tjänst som skyddas av bank kvalitet säkerhetsåtgärder. Dessa inkluderar att ha ett lösenord, kryptering, övervakning och kontant gränser i enlighet med Bank Permata enligt Bank Indonesien regler.

Förutom att m-betalningar och överföra pengar till andra bankkonton, Skapa inkomster sade BBM Pengar kan också kunder att betala för mobil samtalstid eller förbetalda SIM-kort för familj och vänner. Det sade folk som använder BBM att göra affärer kan också använda tjänsten för att göra betalningar.

I en separat Bloomberg rapport Bianto Surodjo, chef för elektroniska kanaler Bank Permata, sade att han tror BBM Pengar kommer att ha “ett par hundra tusen” användare inom 12 månader. “Vi vill sätta finansiell verksamhet i kundernas vanor eftersom BlackBerry Messenger blir som kulturen här för människor att kommunicera”, tillade han.

BBM Money pilot kommer före den förväntade mars lanseringen av den senaste, BlackBerry Z10, smartphone i Indonesien. BlackBerry först presenterades enheten och en annan telefon, Q10, tillsammans med debuten av BlackBerry 10 operativsystem i januari i år.

Den kanadensiska mobiltelefonen maker, tidigare känd som, Research In Motion (RIM), har ett starkt fäste i, tillväxtmarknader, såsom Indonesien, men fortsätter att slåss totalt, sjunkande försäljning och marknadsandelar på den globala smartphone verksamheten för närvarande domineras av iPhone och Android-telefoner, särskilt i utvecklade marknader.

Indonesien var inte bland de första sex marknader i den officiella lanseringen av Z10. Men, konsumentintresse, är fortsatt hög, med Z10 återförsäljare i landet vandringspriser enheten med upp till 40 procent, enligt indonesiska nyhetswebbplats, Detik.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell