BlackBerry tar en andel i hälsa tech företag NantHealth

Det har varit ett par år sedan BlackBerry gjort ett förvärv, men företaget meddelade på tisdagen att det kommer att investera i kliniska system leverantör NantHealth att intensifiera sitt spel inom vårdsektorn.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

BlackBerry 10 är nästan på oss. Ta en titt tillbaka på utvecklingen av RIM: s mobila operativsystem, inklusive BlackBerry Enterprise Server, som lade grunden för företagets framgång i företaget.

Flytten speglar några av de nya riktningar BlackBerry vd John Chen har tidigare sagt att han vill ta företaget.

“BlackBerry kapacitet anpassa nära NantHealth och detta investering representerar den typ av framåtblickande möjligheter som är avgörande för vår framtid,” Chen sade i ett uttalande.

Förvärvet kommer enligt Reuters, leda till en ny smartphone som utformats speciellt för sjukvården. Företagen fortfarande hashing ut de exakta detaljerna för samarbetet, men berättade en BlackBerry talesperson Reuters sjukvårdsenhet, som kommer att optimeras för 3D-avbildning och datortomografi, kommer att lansera i slutet av 2014 eller början av 2015.

BlackBerry minoritetsandel i NantHealth följer förra veckans, förnekande av Chen att han skulle överväga att sälja sin mobiltelefonverksamhet. VD har betonat vikten av företagstjänster, programvara och meddelanden till återuppbyggnaden BlackBerry, förutom nya möjligheter för QNX han ser i maskin till maskin teknik som krävs för att stödja tillväxten av sakernas Internet.

Finansiella detaljerna i affären har inte offentliggjorts, men Reuters rapporterar BlackBerry har tagit en minoritetsandel.

NantHealth grundare Patrick Soon-Shiong sade parning hade potential att sätta “kraften i en superdator i handflatan vårdaren hand”.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell