Bokrecension: My Beautiful Genome

Till min mor, fanns två sorters människor: släktingar och främlingar. Det är svårt att föreställa sig vad hon skulle ha gjort om dagens genetisk testning, som visar, bland annat, de komplexa och invecklade sätt en afrikansk-amerikansk kan härstamma från en vit Scot, och att många Cohens i världen kan ha samband . Hon var relaterad till långt fler människor än hon någonsin skulle ha varit villig att acceptera som familj.

Rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, rörlighet, Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: perfekt för den nya Apple iPhone

För den danska vetenskaps författaren och utbildad neurobiologist Lone Frank, resan i sin genetiska kod började med en händelse som kommer till alla oss som inte dö ung: hon blev föräldralös. Om du har syskon, när dina föräldrar dör du fortfarande känner omgiven av krav genetik. Men Frank, då 43, är en barnlös enda barnet och det ögonblick lämnade henne kall, ensam, och frågar alla de vanliga mänskliga existentiella frågor. En generation tidigare hon kan ha vänt sig till filosofi. I stället i ett mönster hon tror är en utveckling trend som i grunden förändras samhällets syn på dessa frågor, som leds hon för biologi. Och så ett år senare började hon sökandet efter sig själv som en del av ett forskningsprojekt som studerar sambandet mellan specifika gener och depression.

Det var bara början. Under forska My Beautiful Genome: Exponera vårt genetiska framtid, OneQuirk i taget, den första person berättelse om den fysiska och biologiska sökning Frank kikade in i anslutningarna mellan gener och hjärnans funktion, psykologi, beteende och fysionomi. Hon resor till Cold Spring Harbor, NY att intervjua 83-åriga James Watson, till Island för att möta deCODEme grundare och VD, Kári Stefánsson, och Richmond, Virginia för att möta epidemiolog Kenneth Kendler, bland andra. Varje möte ger henne nya insikter i möjligheterna till personliga genomik.

Men varje intervju lär henne också gränserna för genetisk determinism. Hur våra gener bestämmer oss är inte så enkelt, inte heller är att förstå samspelet mellan dem och vår miljö. Men hon lär sig detta och finner det tröstande: medan hennes föräldrar gav henne generna för depression, var de också ge henne varmt ansluten barndom för att bekämpa den. Det är inte så lätt att skylla våra gener för allt som är fel med oss: de är formbara. “Ingen är perfekt” är exakt rätt.

Många av de frågor Frank undersöker kunnat förutses – i Tom Wilkie från 1994 bok Perilous Kunskap, skriven som Human Genome Project var bara få pågår, till exempel. Men Frank skriver av erfarenhet, de är inte längre teoretisk. Filmen Gattaca lockar som hon diskuterar nivån av genetiska brister vi kommer att acceptera i ett ofött barn med Imperial College evolutionsbiologen Armand Leroi (som hon förekommit på Dana Centre.

My Beautiful Genome är den bästa typ av vetenskap bok: Frank personliga intresse för sitt ämne, hennes självironiskt humor och hennes förmåga att förklara komplicerade begrepp tydligt gör det övertygande. I slutändan, som folk låtskrivaren Si Kahn, avslutar hon att det inte är vad du är född med – det är vad du gör med vad du har.

My Beautiful Genome: Exponera vårt genetiska framtid, OneQuirk åt gången, av Lone Frank, One World Publications, 314pp, ISBN: 978-1-85168-833-3, £ 10.99

Wendy M Grossman

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: Perfekt för den nya Apple iPhone