Boston Quattro 1396-T omdöme: Tjugofyra i tre kan gå Review

Quattro 1396-T från Boston Limited baserat på Microcloud plattform Supermicro, pressar hela 24 branschstandardservrar i bara 3U rackutrymme. Varje server kommer också med lokal lagring, nätverksanslutning och omfattande fjärrhantering som är ingen dålig bedrift, vilket möjliggör ett rack med 1U alternativ komprimeras ner till knappt något utrymme alls. Energi- och kylbehov minimeras också, men eftersom ingen mer än en samling av single-socket servrar, gör Quattro 1396-T Micro har sina begränsningar.

Från utsidan Quattro 1396-T ser ut ungefär som en vanlig rackserver, men att alla ändringar när man tittar lite närmare. Utformad för framsidan tillgång, det finns väldigt lite i den andra bak än ett par eluttag och fyra med stor diameter fläktar. Dessa är inte särskilt bullriga, åtminstone inte av maskin rum standarder, med termostat övervakning och variabel hastighet för att hålla allt svalt utan att bryta ljudvallen. Slip ett av fläktarna ut för underhåll, dock, och du verkligen hör återstående bladen ramp för att kompensera tills en ersättare är monterad.

Kraften kommer från två platina-klassade (94 procents verkningsgrad) 2000W redundanta leveranser. Dessa koppla in vid fronten, slap bang i mitten av enheten med sex platser vardera sidan för att ta metall slädar som håller behandlingsnoder – som servrar för att du och jag.

Varje släde bär två noder, effektivt oberoende servrar men konstruerade på ett enda moderkort med uttag för att ta två Xeon E3-1200 v3 (Haswell) processorer, en per nod. En mängd olika processor SKU kan rymmas här granskningssystemet frakt med quad-core E3-1220 v3 marker klockad till 3.1GHz. Med en TDP (Thermal Design Power) av 80W, dock är det 1,920W för ett fullt befolkat chassi, vilket är nära gränsen när det gäller vad nätaggregat klarar i redundant läge. För vissa tillämpningar, kan därför processorer med en lägre TDP vara ett bättre alternativ. Det är värt att notera att du inte behöver passa samma processorer på varje släde.

Åtta minnesplatser finns, fyra per nod, kan utrusta varje server med 32 GB minne med hjälp av DDR3 ECC 1,600MHz RAM. Inte en stor mängd jämfört med vad som kan monteras i en standardrackserver, men tillräckligt bra för den typ av molnapplikationer Quattro 1396-T är avsedd att hantera. Låg profil UDIMM-moduler används för att passa inom gränserna för släden metall, med 1.5v DDR3L minne för att minimera effektbehovet.

Vid tidigare Quattro servrar, lagring var långt från släden. På 1396-T, men du kan passa fyra 2,5-tums SATA-diskar eller SSD-enheter på släden själv. Det är två diskar eller SSD-enheter per server nod med RAID 0/1 stöd via ombord Intel C224 regulatorer för redundans.

Intressant det system vi testade hade 500GB Seagate Constellation enheter men enligt Boston, är den fallande kostnaden för SSD-enheter vilket gör dem till ett populärt val på denna plattform. Desto mer så med tanke på att ombord lagring kommer huvudsakligen att användas för att vara värd för OS och programvara medan data hålls någon annanstans på nätet. Det finns också en gräns på 24 hårddiskar per chassi helt (förmodligen på grund av effektbehov), vilket inte gäller om (lägre effekt) SSD används.

På nätverkssidan, två Gigabit Ethernet-anslutningar finns tillgängliga för att ansluta varje nod till LAN, med en separat port för anslutning till en oberoende nätverkshantering. Varje släde har också en KVM-kontakt för att möjliggöra lokal fastsättning av en bildskärm och via ett par USB-portar, en lokal tangentbord och mus. En liten switch används för att välja noden att hantera och USB-portarna kan också användas för att få tillgång till en extern lagringsenhet, till exempel när först laddar OS på varje server. Alternativt kan detta göras via den inbyggda IPMI controller, som har virtuella media kapacitet.

Till skillnad från en bladserver, det finns ingen kommunikation bakplan som förbinder slädarna i Quattro 1396-T, och ingen delad lagring, nätverk eller enhetliga hanteringsfunktioner. De enda anslutningar till strömmatnings och chassi övervakningskrets. Även om genomförs i par på en delad moderkort, är varje nod en oberoende server som kör sitt eget operativsystem.

Ett beräknings Tardis

Som Resultatet är prestanda i hög grad ner till bearbetningsföretaget på vad som är effektivt en tät samling av single-socket servrar. Varje nod i granskningssystemet var lastad med Windows Server 2012 R2 tillbaka en multi-core Geekbench poäng 10693 i våra tester, vilket är ungefär rätt för en enda sockel server med en quad-core E3-1220 v3.

Likaså kan varje nod starta från en hypervisor, även om det finns ingen möjlighet att göra detta från en intern SD-kort eller USB-minne. Dessutom, om det är virtualisering du vill, du är bättre med en server med en hel del fler kärnor.

Andra problem som vi hade var att det är nödvändigt att stänga båda noderna bör du ha att byta en släde av någon anledning, och behovet av noggrann kablage. Vår granskning enhet hade bara några slädar kablade upp, men med allt ansluten vid fronten ett fullt befolkat kommer att kräva en massa patch leder som kan vara ett hinder när det gäller fysisk underhåll.

Slutligen är det också värt att betona att man inte kan göra mycket för att uppgradera enskilda servrar i Quattro 1396-T för att få dem att gå snabbare. Snarare är försäljningsargument förmågan att pressa motsvarande 24 självständiga servrar i bara 3U rackutrymme och göra det till ett överkomligt pris (16.669 £ ex. Moms för ett fullt befolkat 24-nod fungerar på £ 694,50 per nod ). För företag med massor av 1U-servrar som är en mycket lockande förslag, som gör det möjligt för dem att minska sin makt och kylning räkningar utan att kompromissa med prestandan. Däremot kan de som söker en mer skalbar lösning behöva leta någon annanstans.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Lagring och nätverk

I drift