Budget 2016: Australien skisserar alternativ för att ta bort dubbelbeskattning från digitala valutor

Den australiska regeringen har listat sin option sin avsikt att ta bort den dubbla tillämpningen av de varor och tjänster skatt (GST) till användningen av digitala valutor.

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning, Foxtel bekräftar NBN erbjuda nästa månad

Enligt gällande regler som anges av den australiska Beskattning Office är Bitcoin betraktas som immateriella tillgångar och därför har GST tillämpas vid utbyte av fiat valuta för digital valuta, och sedan igen när digital valuta används för att köpa något.

I sin GST Behandling av digital valuta samrådsdokument släpps på tisdag, uppgav Treasury tre alternativ för att ändra hur GST påverkar digitala valutor: Ingående skatt behandling liknar Storbritannien och Europa där Bitcoin betraktas som besläktad med aktiehandel, lån eller utbyte av utländsk valuta, ändra definitionen av pengar i GST lagen att inkludera Bitcoin, eller uttryckligen anger att Bitcoin är GST fritt på samma sätt som livsmedel är GST fritt.

Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, innovation, Apples misslyckades mode gamble

Men innan en alternativ fast på, måste regeringen att utarbeta en Goldilocks definition av digital valuta som lämpar sig för det – oavsett om det är principbaserad eller en uttrycklig förteckning över valutor som uppfyller definitionen.

“Det är inte regeringens avsikt att ändra GST behandling av alla internetbaserade valutaliknande produkter, på grund av risken för oavsiktliga resultat. Detta skapar ett behov av att skilja mellan vissa eller alla av de mer än 600 digitala valutor som liknar till Bitcoin, samt skilja dessa valutor från de många andra internetbaserade valutaliknande produkter som inte är avsedda att vara i omfattning på grund av deras olika egenskaper och avsedda användningsområden “, skriver tidningen.

Regeringen har inte för avsikt att göra det möjligt för i spelet valutor, lojalitetsprogram poäng, bonuspoäng eller digitala kuponger faller under definitionen digital valuta.

När en definition påträffas, och regeringen lägger sig på ett GST behandlingsalternativ är nöjd med skulle enhällighet krävas från alla australiska statliga och territoriella myndigheter eftersom det skulle innebära en förändring av GST bas.

I augusti, den australiensiska senaten Economics Referenser kommitté krävde ändringar i GST lagen att ändra definitionen av pengar, och sade GST behandling av digitala valutor var det mest akuta oro för australiska företag som använder valutor såsom Bitcoin. Enligt rapporten, sade Bitcoin start CoinJar ATO dom hade gjort det konkurrenskraftiga mot icke-australiska konkurrenter.

Tisdag samrådsdokument följer på regeringens Säkerhets Australian FinTech rapport i mars.

Regeringen sade att det inte hade för avsikt att göra några ändringar i inkomstskatte behandling av digitala valutor, och synpunkter som svar på papper nära den 3 juni.

Andra meddelanden som görs i dagens 2016-17 federala budgeten avseende finansiell teknologi inkluderar AU $ 200.000 spenderas främja Australien som en “fintech destination” för “innovatörer”, och ASIC börjar samråd om en “regel sandlåda” för fintech företag att testa tidigt stadium idéer.

“Regeringen vill införa en rättslig sandlåda där fintech startups och företag kan testa idéer för upp till sex månader med ett begränsat antal professionella kunder omfattas av trösklar och begränsningar för de typer av tjänster som berättigar till att testa investeringar,” Australian kassör Scott Morrison sade i ett uttalande.

Morrison sade också Data61 kommer att göra en översyn av möjligheterna att blockchain antas i den offentliga och privata sektorn, samt att testa eventuella tillämpningar.

Fördelarna med denna teknik kan vara djup – som sträcker sig tvärs över vår ekonomi “, sade Morrison.” Vi ser att positionera Australien som en ledande global aktör inom detta spännande nya område.

Budgeten tidningarna sade också att regeringen skulle genomföra en kostnads-nyttoanalys i regeringen antar elektronisk fakturering, skulle kostnaden för som skall uppfyllas av befintliga medel anslås till ATO.

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Apples misslyckades mode chansning