Casio Cassiopeia E-200 Review

De första Cassiopeia Pocket PC aldrig riktigt matchas Compaqs iPAQ, men den nya E-200 är sannolikt att överbrygga klyftan övertygande. Vi har alltid gillat 16-bitars färgskärmar på E-115, EM-500 och E-125, men de fungerade inte lika bra i varje belysningssituation som iPAQ: s mindre färgstarka reflekterande skärm. E-200 ger det bästa av två världar: en reflekterande skärm med alla färger. Vi har bara haft en kort chans att använda E-200 inomhus, så vi kommer att hålla inne vår slutliga domen på sin bildkvalitet, men vid första anblicken verkar vara en vinnare.

E-200 har också både en Compactflash typ II-plats och en SD-kortplats i en omdesignad fall som handlar om storleken på iPAQ, även om det väger en aning mer. För människor som ogillar den extra delen av iPAQ expansionshylsor, kan E-200 vara ett bättre val. Och Casio säger att du kan använda både CF och SD-kort samtidigt. Detta gör det möjligt att lyssna på musik som lagrats på ett SD-kort, till exempel, medan du surfar på webben via Bluetooth eller 802.11b Compactflash-kortet. Casio kommer också att erbjuda en PC Card-adapter, vilket ytterligare bör hjälpa E-200 tävla mot Compaqs Pocket PC.

En användbar innovation är USB-kontakten är inbyggd i E-200: s dockningsstation, som tillåter dig att fästa kringutrustning som tangentbord, mus och skrivare till enheten (drivrutiner tillåter).

Casio har också förfinat form av sin nya Pocket PC erbjudande. Det är fortfarande ganska rektangulär, men definitivt mer skulpterade. Riktningsplattan är nu centrerad nedanför skärmen och högtalaren är dold bakom kudden. Inne i fallet är en 206MHz StrongARM processor med 64 MB RAM. Det finns också 32 MB inbyggt flash-ROM, så OS kan uppdateras i framtiden. Casio hävdar upp till 10 timmars användning av det uppladdningsbara batteriet. Tyvärr kommer E-200 inte komma med en skärm lock, bara en mjuk väska.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator