CBA inlägg rekord $ 8.68b vinst som kunder fortsätter på nätet tryck

Värdera sin styrka i teknik i sina årsresultat har Commonwealth Bank of Australia meddelade idag en rekord kontant vinst på 8680 miljoner AU $ för 2014 räkenskapsåret.

Måste läsa

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Vilket motsvarar en ökning med 12 procent på, dess 2013 resultat, sade CBA vd Ian Narev att banken hade en balans mellan dess kortsiktiga och långsiktiga prioriteringarna.

“Samtidigt som levererar en 12-procentig ökning av kassa resultat och en god avkastning på eget kapital, återinvesterade vi AU $ 1,2 miljard på verksamheten, varav merparten riktade mot våra långsiktiga strategiska prioriteringar – människa, teknik, styrka och produktivitet “, sade han.

I sina resultat visade den bank som 47 procent av dess transaktioner, i värde, är nu hanteras via internetbank, före branschbaserade transaktioner på 39 procent, Eftpos med 10 procent, och transaktioner i uttagsautomater hanterar fyra procent.

Om man tittar på den råa antalet transaktioner överlämnas, Eftpos består 62 procent av transaktions, internetbank utgjorde 21 procent, bankomater hävdade 13 procent, och transaktioner gren hanteras 4 procent.

Betalningen erfarenhet alltmer förenklas med kran och gå teknik som anammat som ny betalningsmetod i kassan av konsumenter, och en form som uppmuntras av köpmän, banker och kortutgivare.

CBA har sett transaktioner värde på Internet ökade från 40 miljoner 2003 till 458 miljoner 2014 verksamhetsåret – under samma tidsperiod har Eftpos transaktioner nästan fördubblats från 700 miljoner till 1372 miljoner har ATM transaktioner sjunkit från 325 miljoner till 282 miljoner 2014, och bransch transaktioner har minskat 130.000.000-77.000.000.

Inom internetbank, med hjälp av mobila enheter och tabletter hoppar till nästan 65 procent av inloggningar till CBA nätbank, upp från 40 procent i april 2012.

CBA rapporterade att det hanterade 4,9 miljoner balans syn på mobila enheter i juni i år, med 756,000 liknande åsikter genomförda i början av verksamhetsåret i juni. Under denna tidsperiod, lanserade banken sin, uppfräschade Commbank app för iOS, Android och Windows Phone 8, som såg en sammanslagning av sina CommBank och kaching appar.

Den CommBank app rapporterades nu hantera cirka 11 miljoner inloggningar per vecka och nästan AU $ 2 miljarder dollar i transaktioner i veckan från en bas av 3 miljoner användare.

Australiens omfamna av kontaktlösa betalningsalternativ, förstärktes i resultaten, eftersom banken visade att kontakt betalningar gör nu upp 22 procent av alla kredittransaktioner, och bankens kontakt mobila betalningsalternativ med hjälp av Near Field Communication, vare sig från en inbyggd NFC elementet i en Android-enhet eller ett klistermärke, svarade för över 1 miljon transaktioner och utgifter för AU $ 25.000.000 sedan december 2013.

Även ringa sin inhemska tekniskt ledarskap bland banker, meddelade Commonwealth Bank i juni att det var, främja David Whiteing till Chief Information Officer roll, ersätter Michael Harte som är, lämnar företaget, för att ansluta sig till Barclays Bank i London.

I juni, en parlamentarisk kommitté med benämningen på den australiska regeringen att, påbörja en kunglig kommission, i Australian Securities and Investments kommissionen och Commonwealth Bank of Australia att undersöka CBA förmögenhetsförvaltning arm för förfalskning och försök att täcka upp sin fel.

Den federala regeringen har hittills motstått samtal för att påbörja en annan kunglig kommisionens.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell