CBA rullar ut begränsad infödda mobil NFC, klistermärken som en bandaid

Commonwealth Bank of Australia (CBA) har ökat tillgängligheten av att mobila närområdet kommunikation (NFC) betalningar genom taggar, men inbyggt stöd för betalningar fortfarande låg.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Banken meddelade idag lanseringen av sin CommBank app för Windows Phone och Android som var; förebådade i oktober med NFC betalningar är en av nyheterna.

CBA har redan gjort det möjligt iPhone kunder att använda NFC att göra betalningar via sin Kaching app, men att göra det krävs en tredje part fall. Fallet i sig kostar AU $ 54,95, och var begränsad till 4 och 4S modeller av iPhone.

Medan CBA berättade webbplats som den ansåg detta sätt att bli framgångsrik, har det nu rullat ut “PayTags” – en AU $ 2,95 tjänster som använder en dekal att replikera PayPass teknik som finns i kreditkort och övervinner problemen med bristfälliga eller olämpliga NFC hårdvara. En iOS-versionen av CommBank app, som är nödvändigt att använda taggar, är ännu inte tillgängliga, bara Android-användare kan utnyttja funktionen.

En iOS-version av appen kommer att finnas tillgänglig i slutet av januari 2014. Appen är också tillgänglig på Windows Phone, men det fungerar inte med taggarna.

Medan banken först sörjt för iPhone-användare när det gick på marknaden med Kaching enligt resonemanget att flera av dess kunder använde enheter, berättade den webbplats som valet att gå med Windows Phone och Android först inte utgör någon förändring i vilka enheter kunderna använder.

Många Android-enheter kommer med nödvändig hårdvara som bör tekniskt sett gör användningen av taggar redundanta. Men problemet är att CBA har uppkommit i det förflutna som det säkra elementet i dessa enheter, som CBA behöver använda för att på ett säkert sätt säkra transaktioner, inte görs tillgängliga av tillverkaren.

Banken har varit i kontakt med Samsung, som förmodligen har släppt sin kodbas för att CBA för att komma åt säkra elementet och utföra NFC transaktioner nativt utan ett klistermärke. Integrera denna funktion i fler telefoner, dock har visat sig vara en svår uppgift.

Även med tillverkaren och Mastercard i samarbete med CBA, är infödd NFC betalningskapacitet endast tillgänglig på Samsung Galaxy S4. En ytterligare förbehållet är att inte alla S4S kommer att kunna stödja det, heller.

GT-I9505 (LTE) och GT-I9507 (Plus) varianter är de enda S4 telefoner som kommer att stödja inhemska NFC betalningar vid denna tidpunkt. GT-I9506 (LTE-A) kommer också att stödjas, men bara en gång en uppdatering av telefonens programvara är tillgänglig nästa år. Andra S4 varianter, såsom GT-I9295 (aktiv) är ännu inte stöds.

En talesman för banken kunde inte ange om det är medveten om hur många av dess kunder har dessa enheter, eller om det är möjligt att avgöra vilka specifika enheter sina kunder använder.

CBA minskade också uttala sig om huruvida det skulle fungera med andra leverantörer i framtiden eftersom det har med Samsung, eller helt enkelt förlita sig på taggarna, men sade att den mobila betalningar utrymmet är ett viktigt fokus för banken.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell