Cloud i handling, i ett svalt sätt: NASA använder Amazon för att strömma Mars video

NASA har hyra moln makt att strömma video av nyfikenhet äventyr på Mars, som rapporterats av Amazon Web Services.

webbplatsen kollega Rachel kung ger en, översikt, hur NASA anställa AWS. Mars video, för realtidsövervakning på NASA Jet Propulsion Laboratory webbplats är utformad för att stödja hundratusentals samtidiga besökare.

NASA har inte denna möjlighet inom sitt eget system, och planerar att fortsätta använda AWS att automatisera analys av bilder från Mars, “maximera den tid som forskare måste identifiera potentiella faror eller områden av särskilt vetenskapligt intresse” AWS säger. “Som ett resultat, forskarna har möjlighet att skicka en längre sekvens av kommandon till Nyfikenhet som ökar mängden prospektering som Mars Science Laboratory kan utföra på en viss sol (Martian dag).

NASA är inte främmande för cloud computing. Byrån har samarbetat med molninfrastruktur leverantören Rackspace under en tid nu, och bidrog i utformningen och lansera Openstack öppen källkod moln operativsystem i samband med säljaren.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Naturligtvis är detta en enorm stöd för potentialen för cloud computing – en av världens mest avancerade vetenskapliga och tekniska organisationer anförtror fler och fler funktioner till molnet.

När det gäller Nyfikenhet, NASA: s Jet Propulsion Laboratory används AWS platser över hela världen för att strömma bilder och video i samband med landning. AWS hävdar NASA kunde bygga och testa systemet inom loppet av några veckor, som sysselsätter en kombination av Adobe Flash Media Server, Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) instanser som körs en nginx caching tier och kraftuttag Load Balancing, Amazon Route 53 för DNS förvaltning, Amazon Cloudfront för leverans av innehåll, och AWS CloudFormation att automatisera utplaceringen av live-video streaming infrastruktur staplar olika regioner,. Strax före landningen, NASA / JPL etablerats travar av AWS infrastruktur, var och en kan hantera 25 Gbps av trafik. Det organ som används Amazon CloudWatch att övervaka toppar i trafikvolym och tillhandahållande ytterligare kapacitet baserad på den regionala efterfrågan. Som trafikvolymer tillbaka till normala timmar efter landningen använde NASA / JPL AWS CloudFormation DE-tillhandahållande resurser med hjälp av ett enda kommando,. Den mars.jpl.nasa.gov webbplats är baserad på öppen källkod Content Management System (CMS) Railo, körs på Amazon EC2.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin