Coursera driver online-utbildning i Kina

Online utbildning leverantör Coursera samarbetar Kinas open.163.com att erbjuda mooc-kurs (MOOCs) på den kinesiska marknaden.

Själv en MOOC plats som fastställts av två datavetenskap professorer från Stanford University, hoppas Coursera partnerskapet kommer att ge kinesiska konsumenter bättre tillgång till dess innehåll på ett av Kinas mest populära MOOC platser, open.163.com, som också är värd videor från TED och Khan akademi, rapporterade Ctocio.

På Coursera Zone Kina lärande portal, kan eleverna få tillgång till kinesisk kursplan, feedback från sina kamrater, Q & A sektioner och diskussionsforum. På webbplatsen finns också avgränsades på kinesiska sociala medier webbplats, Guokr och online översättare community Yeeyan, att översätta Coursera onlinekurser eller lägga till kinesiska skript för kurserna.

Dessutom är Coursera arbetar med topp kinesiska språkiga universitet som Peking University och National Taiwan University för att expandera den kinesiska kurskategorier.

“Vår kärnuppgift är att ge kvalitet pedagogiska resurser för att alla, oavsett var man är och vilket språk du talar”, sade Andrew Ng, grundare och co-VD för Coursera.

NetEase, en internet tjänster, också har utforskat MOOC fältet och hoppas att arbeta med Coursera att ge mer online-kurser, sade Ding Lei, grundare och VD för NetEase.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze