CSC drar NHS arbetare, men samtal “går bra”

Guy Hains, VD för CSC: s vårdsektorn, sade dialog med brittiska National Health Service “i grunden går bra”, men affären att rescope Lorenzo patientjournalsystemet är komplext. Under tiden är CSC tar bort 30 procent av arbetsstyrkan på NHS projekt som uppradade för yet-to-be-tecknat.

På tisdag, CSC sade att det förväntas underteckna ett avtal med NHS, men förhandlingarna har dragit ut på. “Jag skulle säga att förseningen speglar komplexiteten i förändringen genomförs och behovet av mycket detaljerade avtal”, säger Hains i ett konferenssamtal.

Samtidigt är det brittiska inför en budget kritan. Hittills samtalen endast ta itu med Lorenzo systemet. “Jag kan också bekräfta att våra diskussioner endast avse rescoping Lorenzo och att den pågående tillhandahållande av tjänster som vi erbjuder 2.000 andra system som vi har installerat fortsätter som tidigare liksom intäkter vi har”, säger Hains.

Hains indikerade att Lorenzo projektet är en liten del av CSC: s intäkter och att 80 procent av produkten är klar. Hains tillade att CSC var optimistisk. Han sa

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

I ett längre sikt vi fortsatt övertygade om Lorenzo, sin tekniska plattform, i vilken utsträckning det verkligen besvarar NHS effektivitets behov plus mycket positiv feedback som vi får från fältet i Storbritannien. Dessutom ser vi en stor potential i att tillämpa denna erfarenhet till andra hälso marknader globalt.

Hains senare frågade när de resterande 20 procent av Lorenzo skulle slutföras. Han lade till

Vi har en produkt som är klar att gå, som svarar specifikt centrala förvaltning av särskilt sjukhusmiljön. Det är ett komplett paket som hanterar administration, back-office verksamhet, och vi lägger nu till ytterligare komponenter inom områden av den förskrivande akutvårdsplaner och även en mental hälsa modul. Som representerar kärnan av produkten, och vi kommer därefter, i normal produktutveckling, skapa andra efterföljande avdelningar distributioner. Och de kommer att vara som en normal produktbolag skulle närma sig marknaden.

Med andra ord, kommer NHS vara redo att rulla med den nuvarande Lorenzo systemet och resterande 20 procent kommer att vara klar “i sinom tid.”

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september