Dator glitch inom ramen för OS G4S säkerhet fiasko

En dator glitch är medskyldiga till en brist i säkerhetspersonal för London 2012 Olympic Games.

I förra veckan erkände säkerhetsjätten G4S skulle inte kunna leverera några 10.000 säkerhetspersonal hade fått uppdraget att sörja för, spel, vilket resulterar i cirka 3500 soldater håller på att utarbetas för att göra upp siffrorna.

Nick Buckles, vd för G4S, berättade inrikes frågor utskott på tisdag underskottet är “delvis ner till det faktum vår schemaläggning systemet inte effektivt arbetat för att roster personal”.

Programvaran hanterar tjänstgörings rörledning för sökande att vara G4S säkerhetspersonal på spel, sade han, ger veckovisa rapporter om sökande bearbetning. Det är samma system som företaget använder för att hantera utplaceringen av säkerhetspersonal på sportevenemang varje helg, kommittén MPs hört.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Buckles sade att han hade fått kännedom om underskottet och problemen med schemaläggning systemet den 3 juli, men i början trodde att de skulle kunna lösas.

“Vi var fortfarande övertygade om tidigt att vi skulle producera tal. Men mer och mer vi grävde i data, tittade på processen och schemaläggning varje dag vi började inse att rörledningen och de människor som vi trodde att vi skulle kunna leverera, vi kunde inte “, sade han.

Onsdagen den 11 juli spännen berättade regeringstjänstemän på en OS-säkerhets styrelsemöte som G4S inte skulle kunna ge den nödvändiga säkerhetspersonal för spelen.

G4S kommer att stå för kostnaderna för att distribuera militär personal för att möta säkerhetsbrist, liksom ådra andra avgifter, som beräknas uppgå till £ 50m.

Spännen berättade kommittén att han var “mycket ledsen” för vad som hade hänt.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september