Dell strävar efter att diversifiera bort från datorer, men hur?

Dell chefen Michael Dell sade att bolaget kommer att fortsätta förvärv, ändra sin affärsmixen uppströms bort från datorer och vara en innovatör inom datacentret. Den exakta spelplan, var dock oklart.

Dells analytiker dag på tisdag har utformats för att visa företagets övergripande strategi, men var kort på detaljer i många områden. När allt kommer omkring, varför skulle Dell signal vad företag det planerat att förvärva?

En stor del av Dells inledande fokus på datacenter innovation för att indirekt motverka insatser från lik av Cisco Systems för att ställa om datacenter. Dell nämnde inte några konkurrenter vid namn, men han gjorde notera landskapet förändras som leverantörer som Oracle och Sun konvergerar och nya aktörer som Cisco in på servermarknaden (Techmeme).

Dell tonas ner “egna staplar” och sade att tala om nästa generations datacenter modeller var “overhyped och överdrivna.” “Vi är inte hört mycket av det på marknaden”, säger Dell. Som sagt “detta är egentligen bara början av utvecklingen av datacentret,” honom noterade.

Dell: IT efterfrågan har stabiliserats, men marginalerna kläm, Dells analytikerträff: Letar du efter den stora visionen

Se även: IT-budgetar: Förskjutning av veckan?

Därifrån Dell fortsatte med att tala om att förenkla IT-miljön och flyttar upp stapeln för mjukvara och tjänster, men det var inte klart exakt hur Dell skulle komma dit. Diagrammet nedan visar hur Outgunned Dell är på de tjänster som front i förhållande till företagets teknik ekonomi.

Den stora frågan vid analytikerträffen var detta: Hur kommer Dell diversifiera från ett företag som bygger främst på persondatorer och servrar?

CFO Brian Gladden visade några bilder som visade Dell gåta. Företaget är inhämtar 59 procent av sina intäkter från persondatorer. I en underdrift, Gladden sade beroende så mycket på klient intäkter “är en utmaning.”

Chefer medgav att Dell kommer att flytta sin verksamhet, både organiskt och via förvärv, men timing och specifika marknader var gles. Hur många år kommer denna omvandling att ta? Dell har noterat att bolagets $ 5,4 miljarder tjänster enhet är större än folk inser. Gnida: Dessa tjänster är vanligtvis fältsupport, helpdesk och andra låg marginal objekt. De verkliga dollar är i de stora konsult spelningar.

Dell chefer noterade att de skulle vara intresserade av förvärv som skulle skaltjänsteverksamheten snabbare. Dessa affärer skulle fokusera på immaterialrätt, teknologi och i vissa fall styrka. Dock tog det inte låter som Dell skulle gå för några stora bang tjänster deal.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Även om det är oklart hur Dell kommer att bryta in på nya marknader, gjorde Dell säga att “du kan förvänta oss att vara disciplinerad med vår / ditt kapital.” Med andra ord, kommer Dell driva fler förvärv som köpet av Equallogic, en affär som har givit utdelning och ökade tillväxten i lagringsmarknaden.

IT utgifterna, Dell sade att han förväntade företag att “uppdatera först i lagring och servrar och sedan kunder.”

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar