Display straffar: Microsoft Surface RT vs. iPads vs. Android tabletter

Innan Surface för Windows RT började sjöfart, Microsofts Steven Bathiche sade att “Microsoft har den bästa pixel renderingsteknik i branschen,” subtilt, antyda, att ytan displayen kan vara överlägsen displayen i iPad. Naturligtvis detta startade ett ordkrig mellan motsatta läger med Apple-användare tvivel om att en 1366 x 768, 148 PPI display kunde bäst almighy iPad 2048 x 1536, 264 PPI.

Nu när Surface är sjöfarten, Dr. Ray Soneira president Display Technologies Corporation, gropar alla de bästa tablett visar mot varandra i sin senaste shoot-out.

Så hur bra är Microsoft Surface RT display jämfört med iPad och Android tabletter? Här är en del av hans slutsats

Displayen på Microsoft Surface RT överträffar alla standardupplösning full storlek 10 tum Tabletter som vi har testat i vårt Display Shoot-Out serien. LAB tester och mätningar dokumenterade i Shoot-Out Jämförelsetabell visar att Microsoft har betalat en hel del uppmärksamhet för att visa prestanda för Surface RT. I synnerhet text på skärmen är betydligt skarpare, har det en bättre kalibrering fabrik display, och även betydligt lägre skärm reflektans än iPad 2 och alla full storlek 1280×800 Android tabletter. Men det är inte så skarpa som iPad 3 eller 4, inte heller har deras stora hela färgomfånget. Vi måste vänta på högupplösta Windows Pro Tabletter som kommer att lansera i början av 2013 för direkta jämförelser med hög upplösning iPad och Android tabletter. Detta är en bra start för Windows Tabletter och ger välbehövliga konkurrens Tablet marknaden. Dessutom kommer många andra tillverkare att lansera sina egna märkesvaror Windows RT och Pro tabletter – vi inkludera den bästa av dem i framtidens mobila Display läggning.

Soneira ger Surface RT ganska höga betyg, men iPad 3 och 4 fortfarande vinna i textskärpa. Otvivelaktigt båda sidor kommer att deklarera seger.

En sak som sticker ut för mig är att Apple förlorar en hel del mark i många jämförelser på grund av dess alltför glansiga skärmar. Enligt Soneira “, även i måttlig omgivande belysning bildens kontrast och färger kan märkbart försämra från omgivande ljus som reflekteras av skärmen” notera att reflektion har effekten av “tvätt ut bilder och färger och producerar störande spegelreflektioner lagrade på skärmen.

Om reflektion är en så viktig faktor för att bestämma verkliga världen bildkvalitet, varför Apple fortsätter att leverera super-glansiga skärmar? Är det för att de ser bättre ut i utställningslokalen eller något? Har Apple bryr sig även om skärmen reflektans eller det förblindad av sin egen framgång?

Om du funderar på att köpa en tablett jag rekommenderar att du läser Soneira fullständiga Surface RT Display Technology Shoot-Out.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig