En ny gryning eller undergång för CICT?

Med det formella antagandet av kraften i den nya administrationen har gissningslek började om ödet för kommissionen om informations- och kommunikationsteknik (CICT).

Så medan industrin observatörer räknar utnämningen av nästa stol, de är också spänt väntar att ta reda på om nyvalda president Benigno “Noynoy” Aquino skulle behålla byrån eller inte.

Inte är en fullfjädrad avdelning, var CICT inte ingår i förteckningen över de organ som försågs med en sekreterare eller huvud av Aquino.

IKT myndigheten utan formell stol nu efter Aquino utfärdat ett direktiv att förklara alla appointive tjänstemän som avgått om de inte är yrkes Executive Service officerare (CESO). Den CICT chefen och hans kommissionärer var alla utses av förre president Gloria Arroyo.

Som jag har skrivit i en berättelse om framtiden för IKT-byrån, dess existens eller relevans i den nya administrationen verkar dyster. Inte bara dess chanser att förvandlas till en avdelning av IKT (DICT) visas noll, dess existens som en myndighet verkar vara i verklig fara.

Under kampanjperioden, Aquino sade i en tv-intervju att han är kategoriskt mot inrättandet av DICT – en liknande politik uttalade av hans besegrade vicepresident bet Manuel “Mar” Roxas II, som nu presidentens först rådgivare. Intressant nog Aquino inte utgör någon ICT agenda under sin kampanj.

Roxas är fortfarande förmodligen sårade från sin “skärmytsling” med CICT när han fortfarande var sekreterare för avdelningen för handel och industri (DTI). Under hans snålhet som handelschef, Roxas eftersträvas vissa projekt, särskilt datorn för kommunal skola program och e-tjänster Expo, som på något sätt överlappande med de funktioner som CICT.

I stället för att samordna med varandra, vilket är brukligt i byråkratin, Roxas utbytte Ros med CICT stol Virgilio “Ver” Pena.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Bortsett från Roxas s fullkomlig avsmak för CICT, är en annan uppenbar orsak går mot myndigheten det faktum att det var en skapelse av Arroyo. Alla i Filippinerna vet att det finns ingen kärlek förlorad mellan Aquino och den förre presidenten.

Även Roxas – och Aquino – har sina skäl för den position som de har tagit, jag är fortfarande med yttrandet från större antal intressenter inom industrin – att landet behöver ett separat organ eller avdelning som uteslutande skulle utvecklas och ser efter välfärd lokala ICT-branschen.

Industri Update, NetApp hela lokal personal, åtminstone tre av dess filippinska ledare, har ätit upp under de senaste fyra till sex månader efter dess större rival EMC. NetApp tidigare land chef, Neil Ocampo, är nu den lokala chefen för RSA, säkerhetsdivisionen inom EMC. Hans bästa tekniska löjtnanter Joubert Uriarte och Bryan Beronilla, tiden är nu med EMC Filippinerna. NetApp har utsett indonesiska Steven lag som den samtidiga landschef för Filippinerna, Vietnam och sitt hemland Indonesien.

Michael Mondragon, nr 2 mannen vid homegrown PC-tillverkaren RedFox har lämnat sin befattning som vice VD försäljning och marknadsföring på företaget. Det finns ännu ingen information om var Mondragon, en veteran IT försäljningschefer, leds nästa.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters