esxMigrator Review

Lanserades i september, esxMigrator från Vizioncore låter serveradministratörer migrera virtuella maskiner (VMS) från servrar som kör VMware ESX Server 2.x virtualiseringsplattform för dem som kör VMware flaggskepp ESX Server 3, en del av VMwares nyligen lanserade Virtual Infrastructure 3 (VI3) paket servervirtualiseringsverktyg. Med tanke på att VI3 är billigare än sin föregångare och har bättre funktioner, detta är en uppgradering som de flesta företag som kör VMware kommer sannolikt att utföra någon gång snart.

Vizioncore säger förväntade livslängd esxMigrator kommer sannolikt att vara kort – när företag har migrerat sina system till VI3, kommer de inte längre behöver esxMigrator. Dock är processen att migrera virtuella maskiner utan ett sådant verktyg relativt långsam och arbetsintensiv, så Vizioncore förväntar sig mycket av esxMigrator försäljning under de kommande månaderna.

Priserna börjar på £ 537,63 (ex. Moms), som omfattar migrering av 25 virtuella på ett enda ställe, som sträcker sig upp till en multi-site-licens kostar £ 4,032.26 (ex. Moms), för företag med ett stort antal ESX-servrar och virtuella datorer att migrera. Så på ca £ 25 per migration, är priset förmodligen mindre än det skulle kosta för serveradministratörer att utföra uppgiften manuellt.

Programvaran måste installeras på en Windows 2000 stationär eller server, eller senare, som har Microsoft.NET Framework 1.1 och Microsoft Data Access Components 2.8 installerat. EsxMigrator kräver också en LAN-anslutning till minst två ESX-servrar – en rinnande ESX 3 och en ESX 2.x. Produkten är inte avsedd för företag som uppgraderar en enda ESX 2.x system VI3. Vi installerade verktyget på en Windows XP Professional skrivbordet som redan har konfigurerats med VMwares VI3 Client och Vizioncore s esxRanger Professional backup verktyg för VMware-servrar. Installationen tog cirka tio incident fria minuter.

En gång installerat, behövde vi för att ange de fullständigt kvalificerade domännamnen för våra ESX 2.x och VI3 servrar. EsxMigrator hämtas sedan en lista över virtuella datorer som kan migreras från ESX 2.x servrar, och upptäckte information om VI3 server som skulle behövas för migration, till exempel en lista över sina volymer lagring och nätverksgränssnitt.

EsxMigrator har alternativ för att automatiskt stänga av en källa VM efter migreringen och slå på sin ESX tre ersättare. Även om detta skulle leda till vissa driftstopp, beroende på hur snabbt de migrerade VM startar upp, kan detta driftstopp vara så lite som en eller två minuter.

Följaktligen kan esxMigrator också konfigureras så att övergången från källan till målet VM händer vid en schemalagd tidpunkt, så att varje driftstopp inträffar vid en lugn period. Utöver detta finns det anmärkningsvärt få alternativ för användare att oroa sig för. Verktyget drivs från en enda grafisk display, som visar ESX 2.x VM grupperade efter den server där de är bosatta. Vi konfigurerade esxMigrator att flytta en enda VM genom att välja den i listan, och med hjälp av olika listrutorna för att välja alternativ som mål VI3 server och datalager och nätverk för att använda på VI3 målet. Vi tryckte sedan Migrera knappen, vilket orsakar en popup-meny med några sista alternativ som ska visas. Klicka på OK på denna panel lanserade migreringsprocessen.

I våra tester tog det 22 minuter att migrera en VM från en värd till en annan över en 100 Mbps LAN. VM hade en 5.9GB virtuell disk som var 75 procent fullt, och VM var upp och körs på källservern under migreringsprocessen. Bortsett från möjligheten att stänga av efter kopieringen, är källan VM orörd av migrationsprocessen, och i vårt fall valde vi att lämna den igång. När flyttade, den nya VI3 kopia av VM omvandlas till den senaste VI3 virtuell hårdvara, vilket innebär att serveradministratörer omedelbart kunna dra nytta av VI3 funktioner som möjligheten att göra 32 ögonblicksbilder av VM, och att uppgradera sin hårdvara till maximalt VI3 av 4-vägs SMP med 16 GB RAM. Migrera virtuella maskiner manuellt skulle kräva den virtuella hårdvaran uppgraderas manuellt, vilket kan innebära ytterligare förseningar innan den nya VM skulle kunna föras på nätet.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator