Fem saker att förvänta från Amazon Android Kindle tablett

Jag önskar Amazon skulle sluta vara coy om sina planer på en Android Linux-baserade Kindle tablett och bara meddela det redan. Även Amazon fortfarande inte berätta att de är att bygga en, är Wall Street Journal rapporterar att Amazon planerar att släppa en iPad Rival.

OK, är tillräckligt nog. Även om jag inte har några hårda fakta som någon från Amazon officiellt kommer att tala om mig, här är vad mina källor har berättat för mig att förvänta. Vad jag säger här är från människor både i Amazon och från Amazon partners. En del av det kan vara fel. Jag är säker på om att den breda bilden är korrekt.

1. Kindle Tablet Specifikationer.

Kindle Tablet kommer att göras av Quanta Computers. Det kommer att köras Android Honeycomb 3,1. På hårdvarusidan kommer att ha dual-core OMAP 4 (ARM Cortex A9) processorer på 1,5 GHz. Det kommer att ha en solid-state drive (SSD) för lokal lagring. Enheten kommer att ha en 9-tums skärm.

Det kommer att finnas två versioner. Den första kommer att stödja Wi-Fi medan den andra kommer också att omfatta 3G-stöd. 3G-modellen kan komma till ett subventionerat pris med stöd från en större teleoperatörer.

2. den molnbaserade Kindle Tablet

SSD kommer inte att vara så stor. Jag förväntar mig att börja på endast 16GBs. Det kommer till stor del bero på att Amazon kommer att starkt uppmuntra er att använda Amazon Cloud Drive för att lagra musik. Video? De kommer att vilja dig att hyra din favorit tv-program och filmer från Amazon Instant Video.

Med Kindle Tablet, kommer de att vilja dig att hålla dina godbitar på Amazon molnet, inte på själva enheten.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

3. Amazon Business Kindle Tablet

Tro inte för en sekund att Kindle Tablet kommer att bli något som Barnes & Noble Color Nook var vid starten: en e-läsare som också skulle kunna användas som en tablett. Detta kommer att bli en fullvärdig tablett från ögonblick en.

Kindle Tablet, förutom att ha den vanliga samlingen av Android via Amazon Appstore för Android, kommer också att ha allvarliga affärsapplikationer. Jag har fått höra av big-time oberoende programvaruleverantörer (ISV) är att de har blivit kontaktade av Amazon att skapa affärsapplikationer till Kindle Tablet.

Jag pratar inte mini kontorsprogramvara som Quickoffice eller Thinkfree. Nej, jag talar om gränssnitt mot enterprise-nivå applikationer. Vilka? Det skulle vara att berätta historier ur skolan, det räcker med att säga att du vet namnen.

4. Amazon kommer att rikta Apples iPad

Tro inte om att bara för att Amazon tar en överraskande intresse för verksamheten utrymme som de är ignorerar 800 pund gorilla tablett computing: Apple iPad 2. De är inte. Det kommer att finnas en hel del väl beprövade underhållningsprogram och spel för Kindle Tablet.

Till skillnad från så många andra Android tabletter, jag förväntar Amazon att prissätta sin tablett mycket aggressivt.

5. Gör dig redo att säga adjö till den särskilda e-läsare.

Jag har sagt det förut, jag säger det igen den särskilda e-bok är på väg till historiens papperskorg. Du kommer fortfarande att kunna köpa e-boksläsare från större leverantörer för den kommande julhelgen. Julen 2012 om? Jag tvivlar på det. Det kommer att finnas billiga läsplattor, men jag förväntar Amazon och Barnes & Noble att endast erbjuda tabletter som Kindle Tablet 2 och efterföljaren till Barnes & Noble Nook Color.

Hur nära är jag? Tja, vi får se i oktober 2011 när de första Amazon Kindle tabletter anländer. Personligen ser jag fram emot det. Medan Android tabletter slutligen göra in-vägar i tabletten marknaden, vi fortfarande inte har haft en stor Android tablett release, en tablett som gjorde människor faktiskt paus innan du köper en Apple iPad 2. Amazon Kindle Tablet kommer att göra just detta.

 Berättelser

Amazon tablett drumbeat plockar upp, sannolikt kommer att landa i oktober

Amazon preps uppgift tablett order: Volym punkter till subventionerade enheter

E-böcker läsare försäljningen ökar, men tabletter verkligen släpar?

Recension: Barnes & Nobles ‘Nook Color går Android Tablet

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid