Goldmine 6.0 Business Contact Manager Review

Goldmine är en Business Contact Manager som konkurrerar med artister som Maximizer, OfficeTalk, ACT! och Outlook. Liksom alla dessa produkter, lagrar den information om dina affärskontakter – namn, adresser och telefonnummer – och ger också arbetsgrupp schemaläggning, e-post meddelanden, dokumenthantering och kalenderfunktioner som avtalade tider och att göra-listor. Det är utformat för att vara lika lämpad för små företag och privatpersoner.

Nya funktioner, det nya är en omdesignad kontaktsökning centrum, som listar dina kontakter i alfabetisk ordning efter antingen företag eller enskilda, och låter dig slå upp kontakter under ett antal rubriker (namn, företag, telefon och så vidare), inklusive flera kriterier sökningar. Detta är en stor förbättring jämfört med föregående 5,7-versionen,. Varje Goldmine kontakt skärmen stöder en rad flikar som antingen registrera dina aktiviteter automatiskt, eller som du kan lägga till informationen själv. Vissa flikar är dolda men kan rullas i sikte. Lyckligtvis kan du ändra deras ordning, lägga fram flikar som du vill använda ofta. Två intressanta flikar finns möjligheter och projekt. Den tidigare registrerar information om någon försäljning pågående efter en kontakt och spår deras framsteg, så småningom, om du får verksamheten, kan möjligheten omvandlas till ett projekt som du liknande kan spåra. Det är inte riktigt projektledning naturligtvis, men det kan vara till nytta ändå. En annan flik värdefullt är Hänvisningar, som låter dig koppla ett företag med en annan – agenter och huvudmän, till exempel,. Goldmine kan också automatisera vissa processer, såsom att skicka påminnelser eller anpassade marknadsföringsbudskap, för en eller flera kontakter. Automatiserade processer kan innefatta en rad fördefinierade åtgärder som ska vidtas i sekvens, en så kallad “spår”, och lagras på en annan av de allestädes närvarande flikar. Liksom många andra program, erbjuder Goldmine en användardefinierad bilden kallas My Goldmine Desktop (som “Outlook i dag”), som drar ihop innehåll inifrån Goldmine – prognostiserad försäljning, kalenderposter, uppgifter – samt information från webben såsom aktiekurser, e-post och väder. Det finns också en ny säkerhetskopiering och återställning alternativ för kontakter samt e-postbilagor, länkade dokument och Word och rapportmallar.

Problem, Låt oss nu ta itu med nedsidan. Separata problem, relaterade i sin sak, hindrade oss från att importera kontaktdata och länka till Word. Den första är egentligen ganska obekvämt, hotar oss med manuell inmatning. Vi misslyckades med att importera data från Lotus Organizer, Outlook och ACT !, med två olika datorer och flera ominstallationer. Det andra problemet, som endast kan försäkra vissa användare, var Goldmine oförmåga att länka med Word, som återigen motstånd våra flera ominstallationer. Så småningom, båda dessa spårades ner till Goldmine tittar i fel mapp för sina viktiga filer, har glömt där det hade lagt dem på installation. När vi kopierade filerna till “rätt” mappar, arbetade båda förfarandena. Emellertid bör det inte vara nödvändigt för användare att ha att göra detta. Utvecklare Frontrange ståndpunkt var att det inte hade kommit över detta problem innan så, optimistiskt, det kanske inte hända dig,. Ett tredje problem var Goldmine underlåtenhet att få sin e-post möjlighet att arbeta. Frontrange (så småningom) sätta sin hand upp till detta och som en work-around involverar in DNS-adresser i fjärranslutning inställningar. Modern programvara brukar inte behöver dessa vara explicit. Om du har en kundorienterad ISP (som Telenor, säger), hittar du denna information på sin webbplats, men om du har fastnat med, säg, BTOpenworld (och andra) måste du betala för teknisk Stöd’. Det kostade oss £ 3,50 för att få de fyra nödvändiga siffror. Återigen bör Goldmine användare inte gå till denna kostnad och olägenhet. När e-post fungerar, kan Goldmine skicka och ta emot meddelanden, automatiskt koppla dem till en kontakt rekord, med stöd för e-postregler, mallar för vanliga meddelanden och massutskick,. Om man antar att de problem som beskrivs ovan retts ut, förblir Goldmine 6.0 en mycket kapabel och mångsidigt fordon för att upprätthålla goda relationer med dina affärs contatcts.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator