Google inte undan i Europa som EG avslöjar litania av antitrust klagomål

Med en antitrust fall nästan bakom den i Europa, många fler än kan vara på väg att öppna för Google.

Google har varit föremål för en europeisk antitrustundersökning, under flera år, i sin sökning och reklammetoder. I februari, EG: s konkurrenskommissionär Joaquín Almunia meddelade, företaget hade äntligen kommit fram till ett åtgärdspaket, för att ta itu med missbruk av sin dominerande ställning på sökmarknaden i Europa.

Nu, enligt Almunia, har kommissionen skickat ut brev till de som ligger bakom de initiala klagomål om Google. Den så kallade pre-refuseringsbrev detalj hur EG anser uppgörelse löser konkurrensproblem.

EG har publicerat en lista över åtgärder som det erbjuder att få EG av ryggen, inklusive flagga upp när den betjänar sina egna tjänster i sökresultaten.

När de har fått förhands refuseringsbrev kommer klagande då att kunna erbjuda sina synpunkter på uppgörelsen, och ange om de anser att det går tillräckligt långt.

“Detta innebär att kommissionen är närvarande i lyssningsläge och kommer att noggrant granska alla svaren vi kommer att få” under de kommande veckorna, sade Almunia Chatham House konkurrenspolitiken Conference på måndagen. Baserat på feedback kommer EG sedan besluta om avveckling måste revisisted.

Almunia medgav att en del av Googles föreslagna åtgärderna redan har visat sig vara impopulär. Ändå verkar kommissionären att tro att målet kommer snart att gå till sängs, sade: “Detta betyder att den aktuella undersökningen är förmodligen närmar sig sitt slut, men jag misstänker att det här fallet är bara början på EU ytterligare antitrust i den digitala ekonomin . ”

Almunia sade EG att samla in information i flera andra antitrust frågor om Google, inklusive klagomål som Android kan vara konkurrensbegränsande. “Kommissionen undersöker vissa Google praxis när det gäller Android ekosystemet. Vi befinner oss i undersökningsstadiet och formella förfaranden inte har öppnats”, säger Almunia.

Han tillade: “. Vi är för närvarande försöker att ta reda på om det finns omotiverade begränsningar av konkurrensen på detta område bara några dagar sedan, en, formellt klagomål ingavs av Aptoide, en rivaliserande Apps Store på Google Play Store.

Commissioneren visade också att ett antal antitrust klagomål har lämnats in till kommissionen på separata frågor. Bland klagomålen är en invändning mot “Googles påstådda försök att sätta press på oberoende skivbolag att utvinna bättre villkor för sin nya streamingtjänst på YouTube”, invändningar mot Googles användning av bilder från webbplatser från tredje part, påståenden om att Googles marknadsföring av sin egen tjänster som YouTube och Google+ är konkurrensbegränsande, och klagomål om villkoren Google använder för AdWords och AdSense.

Företag som har lämnat in klagomål till EG omfattar förlag, en Telco, en handelgrupp för bildindustrin och fotobibliotek, och ett annonssystem.

Kommissionen söker nu i vart och ett av klagomålen. “Vi följer våra vanliga rutiner. För närvarande är vi genomför preliminära analyser och dessa gör det möjligt för oss att besluta om vi kommer att behöva öppna ett nytt förfarande. [EG konkurrenskommissionens] kunnig personal kommer att granska dessa och eventuellt framtida påståenden ganska en tid. Google’ss överensstämmelse med EU: s konkurrenslagstiftning kommer att övervakas noggrant “, säger Almunia.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Google, EU-strategi slutlig överenskommelse om antitrust sonden efter Google föreslår färska sökning förändringar, Googles sök förslag “inte bara en moneyspinner”, säger EU: s konkurrens chef, Har Google gjort tillräckligt “? EG syftar åsikter om andra omgången av antitrust åtgärder, Avvisa Googles “ineffektiva” antitrust fixar åberopa Europas förlag

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze