Grupptalan in mot Microsoft över Surface RT

Advokatfirman Robbins Geller Rudman & Dowd har lämnat in en grupptalan mot Microsoft över vad den påstår vilseledande information om bolagets Surface RT försäljning.

Neowin.net skrivit om dräkten den 13 augusti, konstaterar att det namn som tilltalade Microsofts vd Steve Ballmer, tidigare finanschef Peter Klein, Corporate Vice President Frank Brod och vice VD för marknadsföring Tami Reller.

Microsoft utformat Windows RT för att få sin senaste OS på tabletter med användning av den populära ARM-processor. Det gjorde det bra, men i processen handikappad det, vilket gör det en no-go för konsumenten.

Fallet lämnades in i USA tingsrätten för District of Massachusetts på uppdrag av köpare av Microsoft lager mellan April 18, 2013 och 18 JULI 2013 (den “klass Perioden”). Företaget söker en ledande kärande för ärendet. En PDF-kopia av klagomålet är här.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Robbins Geller Rudman & Dowd har varit upptagen arkivering liknande typer av grupptalan kostymer, som en snabb kontroll på sin hemsida klargör. (Eller, som 12 augusti pressmeddelande mer försiktigt uttrycker det: “Robbins Geller … har experter på åtal investerare grupptalan och lång erfarenhet av åtgärder som rör ekonomiskt bedrägeri.”)

Företaget hävdar att Microsoft “, utfärdat materiellt falska och vilseledande uttalanden om bolagets finansiella resultat och dess tablett dator, Surface RT.” Det hävdar att bolagets bokslut för kvartalet som avslutades den 31 mars 2-13 var “väsentligt falska och vilseledande” och att Microsoft tjänstemän lämnat vilseledande positiva uttalanden om Surface RT under “lektion.

Microsoft tillkännagav en, $ 900.000.000 Surface RT nedskrivning, som en del av sin Q4 2013 resultatrapport. Trots detta faktum, är bolaget fortsätter att gå vidare med sin ARM-baserade Surface RT plattform och förväntas tillhandahålla, ny yta RT tillbehör och en ny yta RT “release, någon gång mellan nu och 30 jun 2014.

En Microsoft talesman sade bolaget hade ingen kommentar till grupptalan.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell