Hälften av Kinas app utvecklare förlorat pengar i Q3

Enligt den senaste forskningen av iiMedia Research, under det första kvartalet av året, bara 29,7 procent och 15,2 procent av kinesiska apps utvecklare rapporterade antingen vinstökning eller platt tillväxt, respektive, under de tre månader medan 55,1 procent angav att de inte kunde gå ihop träffa.

Nedgången i investeringar i mobilt Internet sedan början av 2012 har förvärrat situationen för överlevnad kinesiska mobila applikationsutvecklare. Å andra sidan, är fortfarande oklart i Kina, som tillsammans med homogenisering av produkter översvämmar marknaden, har infört stor press på dessa program utvecklare för överlevnad i landet idag vinsten modellen av de flesta mobila Internet-produkter, enligt rapporten.

Endast 24,3 procent var enskilda utvecklare, sjunkit avsevärt jämfört med föregående kvartal, enligt rapporten. App utvecklingsteam med medlemmar färre än fem personer nu stod för 60,2 procent av marknaden i Kina, jämfört med grupper med över 20 medlemmar, som endast svarade för mindre än 8 procent av marknaden idag.

På grund av de dåliga marknadsförhållanden, de flesta av dessa app utvecklare är nu i utkanten av lönsamheten. Vissa enskilda utvecklare har äntligen beslutat att sluta. Vissa kan också ha börjat samarbeta med andra enskilda utvecklare att bilda ett litet team i dessa dagar, enligt rapporten.

Rapporten visade att dessa program utvecklare mest önskade finansiering och marknadsföringsstöd i Kina, som belystes med 58,5 procent och 43,9 procent, respektive. Vissa 34,4 procent och 30,2 procent av utvecklare uttryckte också önskemål om delad användardata och personal stöd, respektive.

De flesta små mobila apps utvecklare visade mindre oro kapitalmarknaderna och marknadsexponering, som hade begränsat dem i termer av marknadens tillväxt och expansion, enligt rapporten.

Rapporten visade också att andelen utvecklare med fokus på Android-plattformen fortsatte att stiga i Kina, till 80,7 procent under tredje kvartalet, medan de för Apple iOS minskade till 12,3 procent. Några 3,5 procent av utvecklarna skapat appar för Windows Phone-plattformen, enligt rapporten.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis