Har jag bara höra denna rätt? Microsoft aktivering servrar kommer att möjliggöra ny XP installeras efter domedagen?

Microsoft upphör aldrig att trotsa mig med sin politik. Under de senaste åren har vi haft denna pågående rabalder om slutet av stöd för Windows XP, kom den 8 april 2014.; jag även kallade det XPocalypse.

Ni känner till historien. Microsoft kommer att sluta uppdatera och patcha XP efter detta datum. Alla skurkar världen över gnugga sina händer tillsammans med glädje om alla de system som justing väntar på att pwned.

Microsoft säger “gå vidare.” Det är dags. XP är gammal. Vista kom och gick. Windows 7 kom och stannade. Windows 8, ja, Windows 8 är en egen lång historia. Poängen är, XP är gammal och det är dags att, låt det dö en värdig död, säger min webbplats kollega Ed Bott.

Bra. Jag får allt det där. Jag håller även med allt detta.

Windows XP stöd bleknar snabbt

Windows XP slutet av stöd: Ytterligare tre frågor besvarade, Windows XP slutet av sin livslängd migration guide, Windows XP: Tillståndet för tredje part säkerhet

Döda XP. Inte stödja det. Inte uppgradera den. Gör inte säkerhetspatchar för det. Inte ens låta Microsoft Security Essentials uppdatering på XP. Bara. Låta. Det. Dö.

Detta är mantrat vi har fått från Redmond. XP kommer att dö.

Och då. Om detta var video, skulle du se mig skaka min näven mot himlen med en rasande uttryck på mitt ansikte. Eftersom jag läste något. Något som är FN-EFFIN-trovärdigt.

Okej, sitta ner. Du kommer behov av att.

Vår egen Mary Jo Foley skrev vad man skulle kunna tro skulle vara en ofarlig liten bit. Vi vet alla ganska mycket historien, så vad nya och un-effin skulle vi möjligen upptäcka från henne, Windows XP slutet av stöd i april: Ytterligare tre frågor besvaras ;?

Här är det. Microsoft stoppar allt stöd för XP. De stoppa alla uppdateringar av XP. De stoppar alla säkerhet för XP. Men – Åh min Jisses jag kan inte tro jag skriver detta – om du väljer att installera XP och aktivera den efter den 8 april kommer de att låta dig.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Det är rätt. Microsoft aktivering servrar kommer att möjliggöra ny XP installeras för att aktivera efter domedagen.

W-effin-T-effin-F?

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor