Kan Apples iWatch spara smartwatches? Det kan ha att

Spekulationer vimlar att Apple kommer att lansera en iWatch som ska stelna en ny pryl kategori bevisa företaget kan förnya och blända sina kunder. Apple kan ha att göra alla dessa saker bara för att spara smartwatches från att vara en komplett skämt.

Läs mer; Trots Android räckvidd, Google har sin fullt upp för det i wearables marknaden

Explosionen av intresse i bärbara datorer är en av tech snabbast stigande trender. Medan stora drag från Google, Apple och Samsung kommer sannolikt att locka en hel del uppmärksamhet, kommer vi att undersöka den bredare möjligheter som smarta accessoarer håll för att driva innovation i näringslivet.

Som ni har säkert hört, är smartwatches påstås nästa stora sak. Wearables är enorma. Android Wear blir imponerande och Google delade ut val av LG eller Samsung smartwatches vid dess utvecklare powwow och kastade i Motorolas kommande enhet också.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Skona mig. Smartwatches för tillfället likställa till kanske den tekniska branschen största betaprogram någonsin. Hur vet jag? Samsung Gear Live Smartwatch är bolagets femte Smartwatch i nio månader, enligt denna hemsida. Blink och du får sex — allt för ungefär $ 199 vardera eller mer.

Jag har provat några av dessa smartwatches och utanför fitness tracking — som till stor del smartwatches kämpar med i förhållande till särskilda aktivitets trackers — och det är svårt att hitta mycket av ett användningsfall. Batteritid för Samsungs senaste är ett skämt. Några av skärmarna är svåra att se i solen. Och medan anmälningar är praktiskt i de flesta fall du hänvisas till din smartphone för att göra mycket med dem. Pebble är intressant på många nivåer, men låt oss få verklig: Den verkliga killer app är en zillioner urtavlor.

På affärssidan, kanske kan du göra några företag så att meddelanden på din handled skulle vara praktiskt. Kanske ett mått på den miljö som finns vid en känga är viktig. Men det är en anordning söker ett problem att lösa och så länge det bygger på smartphone som en server det är en tuff sälja Smartwatch. Hittills är Smartwatch bara en @ #% R # sak som blinkar på dig.

Wearables kommer att bli enorm. Smartwatches kanske inte.

Smartwatches hittills suger i stort sett och bara göra mig att uppskatta min Timex Ironman och Garmin GPS kör titta mer. Det finns en anledning Apple hänger historiskt tillbaka och finner en riktig användningsfall innan kategorier som musikspelare eller smartphones: Apple gillar inte att göra offentliga betaversioner för saker som inte fungerar bra.

Kanske Apples så kallade iWatch ger oss något intressant — eller åtminstone viss användning som ger oss något vi inte vet att vi behöver. Den iWatch lanseringen kommer att berätta om Apples innovation förmåga så mycket som Smartwatch kategori, som ser lite dum.

endast Samsung fullständiga Google Gear en så så Android Wear watch

Bästa Bärbar Tech

Vad är alarmerande för mig är att Smartwatch ansträngningar hittills ser ut den tekniska branschen försöker alltför hårt. Industrin söker nästa tablett-ish marknaden och kasta skräp upp mot väggen för att se om det sticker — eller åtminstone säljer 1 miljon enheter.

Ange Apple. Analytiker dreglar över iWatch som en del av vad som väntas bli en nedgång produkt blitz från Apple. Wall Street behöver en ny produkt till Yap om än en större iPhone. Cantor Fitzgerald analytiker Brian White anger tonen: “Vi är mer fokuserade på Apples förmåga att utföra på nya produkt ramper som vi förutser i höst (t.ex. iPhone 6,” iWatch “) och konsumenten aptit på dessa nya enheter.

Scenen är i hög grad inställd. Apple har att rädda dagen. Ingen press. Annars kommer smartwatches ha en sådan dålig word of mouth att kategorin är dömd.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell