Kinesiska TV beslutsfattare får inte LCD prissättning ersättning

Flera frågor förblir obesvarade efter den kinesiska regeringens beslut att straffa Samsung, bland annat över prisfastställandet av platta skärmar. En av de mest angelägna frågorna är vilka företag kommer att få ersättning från den fina och hur mycket var och en kommer att få.

Av de 353 miljoner yuan (US $ 56.000.000) straff Samsung, LG och fyra taiwanesiska LCD beslutsfattare beordrades att betala, 172 miljoner yuan (US $ 27 miljoner) hade varit, avsatt som ersättning, för kinesiska företag – främst TV-tillverkare – påverkas genom prisfastställelse. Men efter rundor av möten, ingen av dem rapporteras ha fått en enda cent.

Nio TV tillverkare skulle få ersättning från 172 miljoner yuan utbetalning, inklusive TCL, Skyworth, Konka och Changhong.

Enligt en källa med alias “Zhang Zai”, som arbetar för en av de kinesiska tv-beslutsfattare, var det senaste mötet den 10 januari och diskussioner var ingen var nära en överenskommelse om exakt vem som ska få betalt och hur mycket .

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Rapporter har sedan dykt upp anspråk på kompensationsfond har hållits tillbaka av CTU Tech, Shenzhen-baserad industrigrupp som representerar 10 kinesiska tv-beslutsfattare, varav nio var tänkt att ta emot en del av ersättningen pengar. CTU Tech ett uttalande om 10 januari, sade att det fick laglig rätt att hantera distributionen av kompensationen och motbevisade påståendena i olika medier rapporterar det hade misskött processen.

En industri insider, som inte vill bli identifierad, sade: “Det var vår förlust [från prisöverenskommelser taktik] och pengarna ska betalas tillbaka till oss … Det borde åtminstone vara en förhandling för att låta oss bestämma vad man ska göra med det. ”

Han ifrågasatte också varför Samsung och andra företag betalade fina direkt utan att först bestämma vem som skulle vara mottagare.

Enligt en lokal webbplats rapport, en talesman från Samsung sade den kinesiska regeringen hade gett koreanska säljaren ett kontonummer, men en som inte innehåller ett namn, lägga till det hade helt enkelt följt formaliteter och betalat sin del av böterna, som var 101 miljoner yuan.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus