Njut av OS 2012 på språng med din mobiltelefon eller surfplatta

Den officiella invigningen av OS 2012 i London är fredag, men i dag har vi faktiskt se ut den amerikanska kvinnors National fotboll (aka fotboll) lag sparka saker med en match mot Frankrike. Med tanke på den stora tidsskillnaden mellan London och Seattle, kommer jag inte att vara runt en TV för de flesta av spelen så jag började titta på min alternativ på mobila enheter. Du kan kolla in, skärmdump bildgalleriet, med appar för iPad, Nexus 7, Android smartphones, Windows Phone, Symbian och Blackberry.

NBC är där du kan fånga OS på TV och om du besöker den mobila sidan NBC du kommer se att det finns två huvudsakliga användningsområden för iOS och Android, NBC Olympics och NBC Olympics “Live Extra”. Jag har hämtat och installerat båda dessa program på min nya Apple iPad och Google Nexus 7 och hittills har de fungerar mycket bra och kommer att vara min primära “gå till” program. Jag kunde inte testa livevideo sedan OS inte har börjat ännu, men kommer att bära båda dessa tabletter med mig under de kommande veckorna. Du kan också besöka nbcolympics.com i din mobila webbläsare och jag personligen fann att det är det bästa alternativet för Symbian.

Läs också, varför sommarspelen 2012 kan smälta Internet

Den andra huvudplattformsoberoende gratisprogram jag hittat är London 2012 Resultat och delta i program som sponsras av Samsung. Denna app är tillgänglig för Android, iOS, BlackBerry, och Windows Phone, men tyvärr den aktuella Android-version håller kraschar på min Nexus 7. Jag gillar “rena” utseende och snabb prestanda av denna Samsung-sponsrade en på min Galaxy S III och Nokia Lumia 900 och kommer förmodligen att använda detta på min telefon med den officiella NBC en på min iPad.

Det är en mycket grundläggande Symbian OS ansökan, OS App, som ser ut att ge dig några grunderna. Men hittade jag den mobila sidan NBC inför OS i Opera Mobile att vara en bättre lösning.

Det ser ut att vara några andra val, inklusive vissa betalprogram, så känn dig fri att klämta i diskussionen och låt oss veta vilka appar du planerar att använda för att följa OS på din mobila enhet.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet