Android plus Chrome OS är lika med Googles kommande operativsystem

Så kommer Google kallar det hybrid Android / Chrome operativsystem? Kommer det att bli Chromezoid? Android OS? ChromeDroid OS? ChromeAndrogeny !?

Vi vet fortfarande inte att Google kommer att gifta Chrome OS och Android i ett operativsystem. Men, Sundar Pichai, chef för allting Chrome på Google ersätter Andy Rubin, Android grundare, som Android top dog. Jag tror att det säger en hel del.

Officiellt när jag frågade Google om de hade några planer på att slå samman Chrome OS och Android utvecklare team, fick jag höra “Tack för att nå ut, men vi låta blogginlägg tala för sig själv. Inga ytterligare detaljer att dela just nu . ”

Jo, de får inte ha någon något annat att dela, men en hel del av oss som gör vår levande från att titta på teknik – såsom Joe Wilcox, Mary Jo Foley, och Dieter Bohn – alla ser Google sammanslagning av de två Linux-baserade operativsystem system till ett.

När allt kommer omkring, har vi bara varit att lyssna på Googles egen topp mässing. Tillbaka i 2009, var Googles grundare Sergey Brin talar om att föra de två operativsystemen tillsammans. Förra året, Pichai själv antydde att Google skulle föra Android och Chrome OS tillsammans.

Så varför har det inte hänt ännu?

Jag tror delvis det var på grund av att hårdvaran var inte redo ännu. Det var egentligen inte förrän i år som persondatorer, med sina tangentbord (som Chrome OS behövs), hade också pekskärmar (som Android behövs) och var allmänt tillgängliga till överkomliga priser. Och vad har Google precis släppt? Varför dyr – men inte skandalöst dyra -; Chromebook Pixel, som har både ett tangentbord och en pekskärm! Tillfällighet? Jag tror inte det.

Mina kolleger över på, Stephen Shankland och Casey Newton, tror att det verkliga problemet är att Web apps, vilket är vad Chrome OS bygger på, är inte lika mogen som Android infödda apps. Jag håller inte med dem om detta.

Andy Rubin, Android grundare, lämnar projektet, Google ser ut att slå Microsoft OS konsoliderings punch, Chromebook Pixel: Har den här enheten härold Android och Chrome OS bröllop, Hemligheten ursprung Googles Chrome OS, Google Chrome webbläsare kommer slutligen att Android

Jag kan inte se någon anledning till varför Chrome program inte kan köras ovanpå Android, eller för den delen, varför Androids appar inte kan köra ovanpå Chrome. Båda operativsystemen, i hjärtat, är Linux-distributioner. Deras grunden är densamma. Deras olikheter är alla på ingångsnivå och strax under den.

Det skulle vara ett stort problem, förutom Google har redan Chrome webbläsare som körs på Android. Få det att fungera smidigt? Ja, det kommer att ta lite tid. Men jag, för en, kommer inte bli förvånad över att se en beta Chromeazoid Rex, eller vad Google hamnar kallar det, någon gång senare i år.

 Berättelser

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell