Drop misslyckade tester verkar vara skyldige för Googles Project Ara fördröjning

En av de tidiga, nyckel innovationer för Googles Project Ara modulära smartphone verkar ha orsakat den senaste förseningen av produkten.

På tisdag, meddelades det att det första projektet Ara telefoner inte skulle komma i år som väntat, men i stället skulle skjutas ut i 2016. En dag senare, twittrade projekt Ara laget två informationsbitar som kastar mer ljus över exakt vad problemet är.

Först var denna specifika godbit twittrade på onsdag “. Inget mer elektropermanent magneter #ProjectAra #FailedTheDropTest”

Mindre än en timme senare denna uppföljning tweet från projektgruppen lagt till mer data: “Vi testar en signatur erfarenhet att fästa / ta bort moduler #ProjectAra #HopeYouLikeIt..”

Den senaste förseningen följer en tidigare en, eftersom projekt Ara enheter först väntas i början av 2015. Frågan låter som ett problem med de olika modulerna när ett projekt Ara telefon tappas.

Varje modul passar in i en telefon chassi som en liten block och var och en har en eller flera specifika ändamål.

Ett kvarter kan vara processor medan en annan är kameran och ännu en innehåller minne, lagringskapacitet eller en strömkälla.

Idén om Project Ara är att enkelt byta ut komponenter när du vill uppgradera telefonen, och samtidigt minska elektroniska avfallsprodukter.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Baserat på lagets tweets, det låter som block komponenterna inte vara kopplad när telefonen tappas från en viss höjd. Och om de inte vara kopplad, kommer telefonen antingen inte fungerar alls eller kommer att ha begränsad funktionalitet.

Det är synd eftersom elektropermanent magnet strategi lät så lovande när jag hörde om det i 2014. Projekt Ara moduler på framsidan av telefonen var tänkt att hållas på plats med spärrarna, men moduler på baksidan skulle hållas magnetiskt.

Tydligt, baserat på lagets tweets detta synsätt inte kommer att fungera på ett tillförlitligt sätt så att den har en annan lösning i åtanke eller snabbt hitta en potentiell konstruktion lösning.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre