Beam iPad skärmen för att Mac och PC för presentationer

Som ett fan av att använda iPad för att ge improviserade presentationer, har jag funnit det kan vara mindre än perfekt med flera i publiken försöker se den lilla skärmen. Det finns en enkel lösning som innebär att skjuta iPad skärmen till en MacBook eller PC laptop.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

AirServer är en app som körs på Mac och PC som accepterar AirPlay begär att spegla skärmar från iPads. Eftersom iOS sidan är baserad på AirPlay ingen app behövs på iPad.

Den AirServer applikation på den bärbara datorn är en server som körs i bakgrunden och kontinuerligt genomsöker för AirPlay förfrågningar. Både iPad och bärbar dator som kör AirServer måste vara på samma nätverk.

Se relaterade: Konst av planen: Använd en tablett och Powerpoint | Hur att utnyttja din smartphone för affärsresor

När servern är igång, helt enkelt öppna kontrollcentralen iPad genom att dra upp från botten av alla skärmar. Peka AirPlay och den bärbara datorn ska visas som en tillgänglig destination stråla skärmen. Välj det och se till att speglings växla är på. IPad-skärmen kommer sömlöst balk till den bärbara datorn.

Detta är bra för presentationer i farten när en större skärm än iPad är ett bättre alternativ. Bara ställa in din MacBook eller Windows bärbar dator som kör 8,1 och du är i näringslivet. Detta har fördelen att låta dig styra presentationen från din iPad utan att blockera skärmen som du skulle om kör presentationen direkt på den bärbara datorn.

Sedan använda denna metod speglar bara tablet-skärmen till den bärbara datorn, det är inte begränsat till att ge presentationer. Det är en bra passform för någon verksamhet som är bättre betjänt av en större skärm. Detta är anledningen till att denna lösning är populär inom utbildningssektorn, som AirServer kommer balk iPad skärmen till flera enheter samtidigt.

AirServer finns för Mac och PC i flera licensierade versioner för både privatpersoner och företag. Företagsversionen är för närvarande $ 19,99. Windows-versionen av servern har den ytterligare fördelen att även använder Miracast, så många datorer kan arbeta med det. Detta möjliggör användning av vissa Android tabletter i stället för iPad.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell